Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова президента на

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова президента на
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк поиска военни части в града

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разположи военни елементи в града като съобщи, че е града е на фронтовата линия във войната на страната против ковид , осведоми радио Voice of America
„ Голямата подигравка е, че ориста на Ню Йорк е в ръцете на един човек и той е нюйоркчанин и сега той предава града, от който произлиза - ние сме на първа линия “, сподели кметът на града на конференция в четвъртък вечерта.
" Как президентът бездейства и не задейства силите, които биха могли да ни оказват помощ? " Тръмп се съгласи в сряда да разположи в града морски болничен транспортен съд с 1000 кревати, само че той ще дойде чак идващия месец. Очаква се да поеме случаите с други болести, в опит да се облекчи част от тежестта върху градските лечебни заведения, защото те стават по-претоварени с заболели от ковид
Щата Ню Йорк и градът водят по броя на доказаните случаи на ковид.
Общо в целия щат има повече от 7500 случая, а в понеделник имаше 950 регистрирани в щата.
Губернаторът на щата Ендрю Куомо също разгласи, че стяга ограничаването, въведено в сряда, предопределено да понижи плътността на хората отвън домовете им.
Вместо 50% от работната мощ на бизнеса да бъде оставена на работните места, Куомо сподели, че понижава тази норма до 25%. Има изключения за главните услуги, в това число хранителни магазини, аптеки и транспортни компании.
Тъй като хиляди хора се опасяват за работата си, Куомо разгласи ограничения за облекчение на част от общественото влияние на загубата на приходи.
В щата Ню Йорк ще има 90-дневно облекчение за заплащането на ипотека за лица, които са били наранени от вируса и не могат да платят вноските си.
Банките няма да изземват домове, а таксите за кредитни карти и банкомати ще бъдат отстранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР