Кметът на Нови пазар Ивайло КамаджиевСнимка: Цветелина ГеоргиеваВ град Нови

...
Кметът на Нови пазар Ивайло КамаджиевСнимка: Цветелина ГеоргиеваВ град Нови
Коментари Харесай

Санират още 5 блока в Нови пазар с над 5 млн. лева


 Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев Снимка: Цветелина Георгиева Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев
Снимка: Цветелина Георгиева
В град Нови пазар започва обновлението на пет нови жилищни блока по Националната стратегия за енергийна успеваемост.Близо 5,140 млн.лв. ще бъдат вложени в саниране на постройките. Край тях изпълнителите към този момент подвигат строителни скелета. Късметлиите, успяли да се провеждат, аплайват и да бъдат утвърдени са на улиците „Стефан Караджа“39 и 48, „Цар Освободител“16, „Чавдар войвода“2 и „Бачо Киро“2.
341 семейства от петте блока ще се възползват безплатно от националната стратегия. Когато жилищата им бъдат подготвени, ще осъществят най-малко 30% спестовност на разноски за отопление, подсигурява градоначалникът на Нови пазар Ивайло Камаджиев в четвъртък, когато бе даден формален старт на санирането. До месец стартира обновяване на още три блока в града по същата държавна стратегия, добави той.
Според градоначалника, живеещите в жилищните кооперации, за които е очакван ремонт на покриви, промяна на дограмата с нова ПВЦ и топлоизолация, не трябва да имат никакви терзания от наближаващата зима.

„Всяка седмица ще се вършат строителни оперативки, нищо няма да бъде направено, без единодушието на жителите. Когато забележим неприятно време, може с Протокол 10 да спрем дейностите и при удобно, отново да се стартират“, сподели Камаджиев.
Както „Труд“ писа, общо 20 коопераци в община Нови пазар ще бъдат ремонтирани. За 12 от тях средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“, а за останалите от националната стратегия. В града сега се санират и постройките на полицията, общината, очакван е ремонт и на пожарната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР