Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че отменя режима

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че отменя режима
Коментари Харесай

Москва отмени извънредния режим

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи през днешния ден, че анулира режима на антитерористична интервенция, въведен в съветската столица по отношение на дейностите от събота на частната военна компания " Вагнер ", съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Ройтерс.

Собянин оповести решението си в обществената мрежа Телеграм.

Руски медии цитираха локалните централи на Федералната работа за сигурност във Воронежка и Московска област, съгласно които режимът на антитерористична интервенция в двете области е анулиран.

Освен това Националният антитерористичен комитет на Русия съобщи, че обстановката в страната е постоянна.

Режим на антитерористична интервенция бе разгласен в събота в три съветски области, откакто ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че потегля към Москва, с цел да смъкна висшето военно управление на Русия. Тази заран регионалното ръководство на съветската Федерална работа за сигурност заяви, че режимът на антитерористична интервенция се анулира и във Воронежка област, съобщи ТАСС.

Междувременно РИА Новости заяви, ч е съветският министър на защитата Сергей Шойгу e посетил войските, участващи в бойните дейности в Украйна. Това е първата обществена демонстрация на Шойгу след протеста на " Вагнер ", твърди изданието.

РИА Новости, която се базира на съветското военно министерство, разяснява, че Шойгу продължава да заема поста си, само че не оповестява елементи за това по кое време и къде тъкмо се е срещнал министърът с бойци и командири от Западната войскова формация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР