Кметът на Монтана Златко Живков обяви за отворена процедурата за

...
Кметът на Монтана Златко Живков обяви за отворена процедурата за
Коментари Харесай

Община Монтана ще финансира граждански инициативи до 3 000 лева

Кметът на Монтана Златко Живков разгласи за отворена процедурата за кандидатстване с дребни планове пред фонд за локални начинания. Той бе основан в границите на взаимен план сред общината и платформа АГОРА, с поддръжката на фондация „ Америка за България”. През юли общински съвет одобри устав за работата на фонда, както и решение за разпределяне 10 хиляди лв. като начален финансов запас. Още 8 хиляди лв., обезпечава платформа АГОРА.
Административно фондът ще бъде ръководен от Агенция за районно развиване и бизнес център 2000 – Монтана. „ Ще консултираме всеки, който има предпочитание и може да покрие условията за кандидатстване”, съобщи изпълнителният й шеф Георгия Димитрова.
За финансиране се позволяват неправителствени организации, читалища, локални културни институции и неофициални обединявания на физически/ юридически лица от Монтана. Максималната безплатна финансова помощ за всеки план е до 3000 лева
Инициативите, би трябвало да са публично значими, според от целите на фонда за съответната година, ако са оповестени такива.
Краен период за подаване на предложенията е 13 ноември 2017 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР