Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение

...
Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Извънредно положение в Отава, демонстранти блокираха Канбера

Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние в неделя следобяд, откакто към 500 камиона и транспортни средства с " Конвоя на свободата " не престават шестват по улиците на канадската столица в символ на митинг против наложителното имунизиране, заяви news.bg, базирайки се на Fox News.

" Обявяването на изключително състояние отразява сериозната заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите, подбудени от продължаващите демонстрации и акцентира нуждата от поддръжка от други юрисдикции и равнища на ръководство ", се споделя в изказването.

Извънредното състояние дава на града по-голяма еластичност за даване на главните услуги за жителите му.

Полицията на Отава заяви в неделя сутринта, че от събота сутринта са издадени над 450 фиша за разнообразни нарушавания. Те също по този начин оповестиха, че са образували 97 следствия за закононарушения.

Демонстрациите в града не престават към този момент повече от 10 дни.

В събота хиляди хора демонстрираха в канадски градове, в това число финансовия център Торонто, до момента в който митингите се разпространяваха от Отава.

Докато репортажи в медиите демонстрираха и социална поддръжка за протестиращите водачи на камиони, то министър председателят Джъстин Трюдо твърди, че обществеността е гневна поради шума и вандалски акции измежду стачкуващите. Все отново, той даде обещание властта да не хвърля армията против тях.

Група стачкуващи срещу имунизациите блокираха австралийската столица Канбера преди завръщането на федералния парламент във вторник, заяви " Блумбърг ".

Стотици коли и камиони, развяващи австралийски флагове, военни флагове и предизборни банери за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, демонстрираха в града през последната седмица, с цел да призоват за преустановяване на условията за имунизация в предприятията и местата на работа.

Малък брой служители на реда бяха изпратени на летището, с цел да попречат на стачкуващите да стигнат до постройката.

Протестите в Канбера повториха сходни демонстрации в канадската столица Отава, където стотици водачи на камиони и други стачкуващи окупираха улиците на града, с цел да призоват за преустановяване на рестриктивните мерки за Covid-19.

Австралийските митинги привлякоха смесени стачкуващи, съгласно организацията. Те включват последователи на придвижването " суверенни жители ", което нормално има вяра, че хората не са обвързани с избрани закони, както и последователи на тайни теории в жанр QAnon, които настояват без доказателства, че държавното управление се ръководи от загадка мрежа от педофили, които трафикират деца.

Нито министър председателят Скот Морисън, нито опозиционната Лейбъристка партия, са коментирали митингите в Канбера.

Австралия е една от най-ваксинираните страни в света, като съвсем 94% от популацията над 16 години е получило и двете дози ваксини против Covid-19. Въпреки че държавното управление не направи имунизирането на жителите наложително, доста хора са били длъжни да си слагат и двете ваксини, преди да могат да се върнат на работа. Сред тях са здравните експерти.

Въпреки високите равнища на имунизация, гласовито малцинство от австралийците отхвърлиха имунизациите, което докара до митингите в Канбера. Докато стачкуващите против имунизацията настояват, че техният брой от време на време е достигал над 100 000, локалните медии показват, че общият брой на присъстващите е покрай няколко хиляди.

Неделните демонстрации последваха седмици на произшествия в столицата с присъединяване на протестиращите, в това число голям брой конфликти пред постройката на Народното събрание на Австралия и опити за блокиране на Националния пресклуб във вторник, когато министър председателят Скот Морисън изнасяше тирада.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР