Кметът на Източен“ Николай Чунчуков обяви, че е започнала процедура

...
Кметът на Източен“ Николай Чунчуков обяви, че е започнала процедура
Коментари Харесай

Глобяват родители, чиито деца не ходят на училище

Кметът на „ Източен “ Николай Чунчуков разгласи, че е почнала процедура по административно-наказателни ограничения по отношение на недобросъвестни родители, които не обезпечават децата си в учебно заведение. 

„ Докладвани са ми доста случаи  на отсъстващи и неучещи деца и не мога да дам повече толеранс в това отношение. Образованието би трябвало да е полезност и държавното управление неслучайно  от предходната година одобри Механизъм  за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в задължителна  предучилищна и учебна възраст. Администрацията на региона от години ползва специфична процедура по използване на административно-наказателни ограничения по отношение на безотговорните родители и по тази причина ограниченията в механизма не са ни непознати.  Екипът по обсег в кметството е най- огромния в града- 66 индивида, които не престават да търсят деца и възпитаници, необхванати в просветителната система “, съобщи кметът на регион „ Източен “.

Николай Чунчуков акцентира, че с просветителни планове и работа по национални стратегии са основани отлични условия за образованието на децата в учебните заведения и детските градини, в това число и закуски и плодове. Недопустимо е някои възпитаници да не престават да отсъстват и родителите им да не ги управляват, безапелационен е районният кмет. Актове за определяне на административно нарушаване ще се ползват и по отношение на родители, които  са адресно регистрирани в регион „ Източен “, само че децата им са записани в други образователни заведения в града.  Глобите, които по-късно носят наказателните постановления, не са дребни, тъй че когато ограниченията за поддръжка не дават резултат  при избрани хора, се постанова да се ползва законовата глоба, съобщи той. 

„ Пожелавам на всички възпитаници сполучлива активност през втория период и да се виждаме единствено във връзка хубави събития, които организираме взаимно с образователните заведения “, заключи кметът на регион „ Източен “ Николай Чунчуков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР