Кметът на Хасково Добри Беливанов участва в церемония по откриване

...
Кметът на Хасково Добри Беливанов участва в церемония по откриване
Коментари Харесай

Откриха „Синя стая“ в Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов взе участие в гала по разкриване на „ Синя стая “ за щадящо чуване на деца жертви на принуждение и причинители на закононарушение.

Това оповестиха от пресцентъра на община Хасково.

Стаята е построена от Министерството на правораздаването и с финансовата помощ на Българо- швейцарска стратегия за подсилване на институционалния потенциал на правосъдната ни система.

Помещението е предоставено от община Хасково. Идеята е осъществена със съдействието на Хасковски Окръжен съд. Официални посетители бяха заместник– министърът на правораздаването Евгени Стоянов и Даниела Димитрова, която е представител на посолството на Швейцарската конфедерация.

В церемонията се включиха ръководителят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, ръководителят на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, шефът на ОДМВР- Хасково Ангел Цанков, окръжният прокурор Иван Стоянов, зам.-районният прокурор Антон Иванов, както и представители на институции.

„ Стаята е извънредно нужна с цел да се спазят правата на децата “, акцентира Миглена Тянкова.

Тя обърна внимание, че единствено предходната година в Районен съд Хасково в наказателни производства са взели участие 54 малолетни и малолетни, а по граждански- 31 деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР