Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен от ареста.

...
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен от ареста.
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е освободен, тече разпит за измама с евросредства

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен от ареста. Това става ден, откакто той беше арестуван от полиция по искане на Европейската прокуратура, отпред с Лаура Кьовеши. Разследването е за корист с европейски средства, отпуснати по план за саниране на здания. Периодът на предполагамемите нарушавания е 2017-2019 година За през днешния ден е плануван и разпитът на Димитров по случая.

Димитров - втори мандат кмет, повдигнат от Българска социалистическа партия, стана първият арестуван по искане на Европейската прокуратура в България. На излизане от ареста той беше посрещнат от жители на града и свои симпатизанти с възгласи " Свобода ".

Протестиращите в поддръжка на градоначалника и локалната партийна конструкция на Българска социалистическа партия в Добрич настояват, че става дума за политическа принуда против Димитров. И тя е обвързвана с идните през октомври постоянни локални избори в България. Самият Димитров не е партиен член, а подкрепян от партията.

Проектът за саниране, който е мотив за следствието, е на стойност 169 000 евро. В сряда бяха осъществени претърсвания и изземване на документи от постройката на общината в Генерал Тошево и офиси на длъжностни лица. Според събраните доказателства досега планът е бил прибързано разгласен за завършен - само че единствено по документи. Освен това не е спазен и срокът за завършването му, се разбра от известието на Европейската прокуратура по случая.

БНР напомня, че през 2020 година съществуващата тогава Специализирана прокуратура също е влизала за инспекция в общината в Генерал Тошево. Не е известно какъв е бил резултатът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР