Кметът на Димитровград Иво Димов внесе за гласуване в местния

...
Кметът на Димитровград Иво Димов внесе за гласуване в местния
Коментари Харесай

В Димитровград предлагат 3000лв награда за Георги Иванов

Кметът на Димитровград Иво Димов внесе за гласоподаване в локалния Общински съвет докладна, в която предлага на европейския отличник по битка за младежи до 23 години Георги Иванов да бъде отпусната парична премия от 3000 лв., оповестиха от пресцентъра на общината. Днес Димов посрещна първенеца в категория до 125 кг свободен жанр от шампионата в Букурещ.

Титлата е единствената за България на това състезание от трите стила - класическа, свободна и битка за дами. Тя е и първото европейско злато за България в историята на европейските шампионати за тази възраст. Първа европейска купа е и за Димитровград от над 50 години - времето на Еню Вълчев, сподели Димов, представен от общинския пресцентър.

На финала тежкоатлетът реализира безапелационна победа против украинеца Володимир Кочанов с механически туш с 10:0, като триумфът пристигна 1,42 мин. преди края на постоянното време. Иванов е първенец на България при мъжете и при юношите. Златото в Букурещ е най-големият триумф в кариерата на младия състезател. 

Това е трети орден в кариерата на 20-годишния гений, представител на димитровградската школа. През 2019 година Иванов стана втори на Европейското състезание за кадети, а през предходната година взе бронз на континенталния шампионат за юноши. Той е и състезател на годината на община Димитровград за 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР