Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в среща на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в среща на
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов по време на среща на местните власти от България и Македония: Ние сме част от един нов процес. Време е да рестартираме нашите държави и да дадем нов шанс на общините

Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе присъединяване в среща на локалните управляващи от България и Северна Македония, проведена от Национално съдружие на общините в Република България, която се организира в Сандански.

По време на форума бяха разисквани благоприятни условия за взаимна работа на двете страни по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ-ИПП през новия програмен интервал 2021 година – 2027 година

В рамките на полемиките кметът Илко Стоянов акцентира, че политиката по отношение на обособените териториални единици се нуждае от промяна, с цел да могат те да получат по-големи благоприятни условия за развиване. „ Ние сме част от един нов развой. Време е да рестартираме нашите страни и да дадем нов късмет на нашите общини “, безапелационен бе кметът на Благоевград.

В срещата присъединяване взе и министър-председателят на България Кирил Петков.

„ Осъзнавам доста ясно, че с цел да създадем смяна, с цел да действа страната както ни се желае, общините и изпълнителната власт би трябвало да работим дружно, ръка за ръка. Вие имате по-голяма тежест, тъй като хората виждат незабавно резултатите от вашата работа. Ние пък би трябвало да дадем инструментите, с цел да можете да вършите своята работа “ - съобщи министър-председателят Кирил Петков.

На срещата участваха представители на общини от районите Североизточен, Източен и Югоизточен на Северна Македония, които могат да вземат участие в трансграничната стратегия.

За форума в Сандански дойде и взе участие и министърът на локалното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР