Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе поредна среща с представители

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе поредна среща с представители
Коментари Харесай

Кметът Стоянов: Благоевград има гарантирани 50 млн. лева по програмата за саниране

Кметът на Благоевград Илко Стоянов организира поредна среща с представители на Сдружения на етажна благосъстоятелност и заинтригувани жители по отношение на програмата за саниране по Плана за възобновяване и резистентност.

Той разясни, че съответните правила към този момент са написани от страната.

„ Нашата община има обезпечени 50 млн. лв.. Това значи, че възможностите на всички семейства са в действителност съществени, без значение дали става въпрос за огромни здания или по-малки такива. Затова моят апел към хората е да бъдат дейни и да не пропущат опцията “, съобщи кметът Стоянов.

Той разясни, че крайният период за подаване на документи в Община Благоевград от Сдруженията е 10 май. Стоянов акцентира, че общинска администрация има уговорката да обработи цялата документи и да я  подаде по надлежния ред в Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България – 2020.

„ Техническият и енергийният паспорт са наложителни, според одобрените правила. Добрата вест е, че когато претендентите бъдат утвърдени средствата, заплатени на компаниите за тази активност, ще бъдат възобновени непосредствено на Сдруженията на етажната благосъстоятелност “, съобщи кметът.

Той акцентира, че хората следва да имат поради, че даже да не се класират по време на първия стадий, осъщественото техническо и енергийно проучване ще бъде от изгода и при втория стадий на програмата, който планува 80% безплатно  финансиране.

„ За мен е от голяма значимост да реализираме високи и качествени резултати от идното саниране. Затова поданици и Община ще работим дружно от самото начало. Вие ще имате опцията да участвате и при избора на компания реализатор, и да контролирате самия развой на осъществяване на СМР “, съобщи още Стоянов.

В срещата, извършена довечера, присъединяване взе и Мария Петрова, заместник-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове, екип на Областен информативен център, както и чиновници на общинска администрация, ангажирани да оказват логистична помощ на претендентите за саниране.

Присъстващите в зала „ 22 септември “ бяха осведомени в елементи с към този момент оповестените насоки за кандидатстване, както с допустимите действия. Същите могат да бъдат открити на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.

В продължение на към този момент няколко месеца, кметът и представители на общинска администрация вземат участие и по време на общи събрания, проведени на място от Етажната благосъстоятелност.

Кандидатите могат да получат и логистична помощ в Областния информативен център, намиращ се при зала „ Пейо Яворов “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР