Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде дълго интервю пред Дарик,

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде дълго интервю пред Дарик,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Пирин ще го има

Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде дълго изявление пред Дарик, в което приказва за обстановката в Пирин и проектите за бъдещето, откакто притежателят на " орлетата " Пол Белогур се отдръпна и остави акциите точно на Общината.  

" Ситуацията не е чак толкоз тревожна. ДЮШ на Пирин, която е несъмнено люпилня, е под опеката на Общината, което е по този начин от предходната година, което значи че Общината ще продължи да се грижи за децата, младежкия футбол и женския. Също по този начин базите се поддържат от Общината и са общински. Ако има клюки за гибелта на Пирин, те са мощно пресилени. Пирин е потвърдил, че може да оцелява през годините. Надявам се с обединени старания на общината, хората от бизнеса, на цялата общност да успеем да го вдигнем още веднъж ", стартира Стоянов. 

" Още не са постъпили официално в Общината акциите. Чакам да бъде предоставено с изключение на писмото и финансовият доклад, който би трябвало да съпровожда тези акции. Преди общинският съвет да гласоподава каквото и да е би трябвало да бъде осведомен детайлно с точното положение на клуба. "

" Честно казано, не се тормозя, нямам доверие, че ще има големи отговорности, за които не знаем. Не са някакви непостижими от това, което виждам като работни доклади. Ходовете оттук насетне са ясни. Акциите можем да ги приемем, само че когато стартираме да търсим нов притежател би трябвало да знаем какво му предлагаме ", сподели още кметът. 

" Да, приказвах с Христо Янев два пъти. Реакцията му е такава каквото той оповести обществено. Това е обикновено. Той пази своя тим. Аз не му се дразня, тъй като споделя истината. Когато споделяме истината не трябва да се сърдим. Същевременно това, което споделих и на него, и на футболистите - че в действителност дълго време е траяло това безпаричие, само че ние към момента не сме встъпили, на нас ни би трябвало малко време. На кмет, общински съвет и на бизнес - да забележим защо става въпрос в този план. Сигурен съм, че ще се включи бизнесът и ще помогне на тима ", добави Стоянов. 

" Истината е, че ние сме в едни официални процедури и тъкмо това време, за което приказвам, може да не ми стигне. Аз желая Христо Янев да остане на поста си, тъй като виждаме, че е построен тим, който наподобява на тим. Негово право е да реши какво тъкмо да направи. Надявам се да получим това време, с цел да може Общината да огледа какво е ситуацията и да може да притегли съответните рекламодатели, само че това не става за ден, два. Има си процеси, които би трябвало да протекат. Със сигурност мачът с Черно море ще е преди тези процеси ", показа още кметът на Благоевград. 

" Има интерес от вложители в действителност, в това число и задгранични, само че е в доста ранна фаза, с цел да кажем, че има сериозен интерес. Самите вложители, които демонстрират интерес ще желаят да погледнат какво тъкмо даваме. Предполагам, че до една седмица ще имаме изясненост към финансовото положение на клуба и ще го обявим обществено. Сигурен съм в едно - Пирин ще го има. Ние продължаваме да имаме една от най-хубавите школи. Пирин ще го има и отсега нататък ", приключи Стоянов. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР