Кметът на Благоевград Илко Стоянов благодари на феновете на местния

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов благодари на феновете на местния
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград разкри подробности за Пирин

Кметът на Благоевград Илко Стоянов благодари на почитателите на локалния Пирин, които поддържаха тима на мача с Левски и изрази вяра поддръжниците на благоевградския футболен тим да засвидетелстват поддръжката си и на срещата с Хебър, която ще се играе в събота (11 март) от 12:30 часа на стадион „ Христо Ботев “ в Благоевград.

Запалянковците на " орлетата " засвидетелстваха своята поддръжка, като изпълниха трибуните на стадиона, откакто притежателят на клуба Пол Белогур разгласи, че се отдръпва и подарява всичките си акции на общината.

Темата следва да бъде обсъждана на сесия на Общински съвет – Благоевград на следващия ден, 9 март. Пред публицисти през днешния ден кметът на Благоевград Илко Стоянов уточни, че след решение на общинските съветници ще стане ясно дали общината ще стане притежател на тези акции. Те ще бъдат получени от Общински футболен клуб Пирин, който все още държи 10 % от акциите на ПФК Пирин, сподели още Стоянов.

Към днешна дата е получена информация, че отговорностите на клуба към Национална агенция за приходите възлизат на 35 хиляди лв.. Тази сума не е огромна и няма да е проблем да се погаси, добави кметът на Благоевград. Той добави, че все още имат информация за финансовото положение на тима от сегашния притежател. Предстои, ако общината получи акциите, да бъде осъществен финансов одит.

Към момента общината отделя средства за поддържане на спортните бази в града, както и детско-юношеската школа. Не е присъща активност на общината да развива бизнес, по тази причина ще търсим поддръжка от локалния бизнес, сподели още Илко Стоянов. До момента е извършена среща с представители на бизнеса, предстоят още такива. Бизнесът има подготвеност да помогне, само че би трябвало да имаме изясненост какви суми са нужни, а това ще разберем след одит, добави Стоянов.

Клубът има късмет да съществува, в случай че намерим към 30 представители на бизнеса, които са подготвени да оказват помощ против реклама, сподели още Илко Стоянов. Помощ оказват и поддръжниците на Пирин, които могат и за идния мач с Хебър да изпълнят стадиона в Благоевград и да закупуват онлайн билети.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР