Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обновената сграда на

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обновената сграда на
Коментари Харесай

Кметът д-р Атанас Камбитов официално откри обновената сграда на Община Благоевград

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов откри обновената постройка на общинска администрация, оповестиха от общината. На формалната церемонния участваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, публичният медиатор доцент доктор Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград и посетители.

„ Откриваме следващия обект по план по Оперативна програма “Регионално развитие”. В момента се извършват 11 плана. Пусковият период на постройката е 21 март, което значи, че сме завършили дейностите по-рано. Целият комплекс, който ремонтирахме – площадно, подплощадно пространство, постройката на Общината не бяха ремонтирани над 30 години. Ремонтите бяха повече от неотложни. Това е разликата сред нас и някои други. Ние виждаме площада и обновената постройка, а не търсим счупените плочки от остарялата постройка. Един гръцки мъдрец беше споделил, че в случай че не искаш да те подлагат на критика, не би трябвало да правиш нищо, не би трябвало да приказваш нищо, не би трябвало да бъдеш нищо. Е, ние сме тъкмо противоположното “, сподели в част от словото си кметът доктор Камбитов.
 4-16  11-5  03-3  02-6  002-1  14-5  13-3  12-6  9-8  8-8  08  3-20  2-20  1-33  01-8
Обновяването на постройката на общинска администрация се извърши по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в общински и административни здания “, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Проектът е на стойност 3 502 684,21 лв., от които европейското финансиране е 2 888 775,71 лв., а националното е в размер на 509 783,96 лв.. Съфинансирането по плана е на стойност 104 124,54.

С осъществяването на плана се увеличи енергийната успеваемост в постройката на общинска администрация и се редуцира енергопотреблението. Благодарение на въведените ограничения постройката реализира намаление на годишното ползване на първично отопление в административната постройка и понижаване на излъчванията от парникови газове. Удължен е и виталният цикъл на постройката. Подобрената енергийна успеваемост способства и за по-добри условия на труд за чиновниците на администрацията и обезпечава по-лесен достъп до постройката хора с увреждания.

Преди формалната гала по откриването на обекта се състоя и заключителна конференция, където бяха показани материали от преди и след ремонтните действия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР