Кметът на Банско Георги Икономов опроверга фалшиви новини, разпространявани за

...
Кметът на Банско Георги Икономов опроверга фалшиви новини, разпространявани за
Коментари Харесай

Кметът на Банско направи на пух и прах тези, които разпространяват фалшиви новини

Кметът на Банско Георги Икономов опроверга подправени вести, популяризирани за града за да се внесе суматоха.

Днес той изготви декларация, в която приканва да не се популяризират погрешни данни.

Ето и нейният текст:

Общинският спешен щаб приканва да не се популяризират погрешни данни за ситуацията в гр.Банско. Напомняме, че в Р България е въведено изключително състояние и разпространението на погрешна информация е състав по Наказателния кодекс.

Не дава отговор на истината информацията, че в гр. Банско не е имало самун. Само за няколко часа сутринта на 18 март беше забавена доставката на свеж самун, само че в цялата комерсиална мрежа на питателните магазини в града през това време имаше пакетиран самун.

Не дава отговор на истината и че две денонощия без заслон са стотици българи, които са освободени от работа, поради слагането на гр.Банско под карантина.

За всички хора, без значение дали са туристи или служащи, дали са български или непознати жители, е обезпечено настаняване при естествени условия за живот в отоплени и дезинфекцирани пространства с течаща топла вода.

Всички хора, които не са поданици на града, само че са били в гр. Банско сега на оповестяване на карантината, са осведомени, че не могат да изоставен карантинната територия.

Съгласно общинския План за бедствия и повреди, Общинският спешен щаб е обезпечил общежитие с нужните битови условия, където да се настаняват бедстващите.

Не дава отговор на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският спешен щаб, посредством работа „ Общински ред и сигурност “, и органите на Министерство на вътрешните работи са обезпечили прецизно съблюдаване на заповедта на Министерство на здравеопазването.

В Банско няма дефицит на артикули от първа нужда и медикаменти. Доставката на лекарства, които сега липсват, се прави по открития от години ред – със поръчка и приемане на идващия ден. В Банско няма случаи, в които способените органи да не са реагирали и решили казуса.

Непрекъснато пораждат разнообразни обстановки, постъпва информация за разнообразни проблеми, само че всички въпроси се вземат решение в оптимално къс период. Общинският спешен щаб Банско изрича голяма признателност на всички, които оферират своята помощ и подпомагане.

Високо ценим поддръжката и съпричастността на десетките хиляди другари на Банско!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР