Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изявление в профила си

...
Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изявление в профила си
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград призова съгражданите си да не допускат провокации

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изказване в профила си във Facebook, прикани съгражданите си да не позволяват провокации по време на гражданския митинг, който се възнамерява за довечера в града. Очаква се градът ни да бъде фокус на внимание и страсти поради това, ще има нажежени пристрастености, волни или неволни провокации, обективни претенции или предпочитание за демонстрирана мощ, прибавя кметът.

Той не изключва да има и сили, "които съзнателно се готвят за основаване на вълнения ", само че счита, че правото на жителите да имат реакции и искания по какъв начин по-добре да живеят и против какво да недоволстват "не би трябвало да става мотив за излишно напрежение, привнесено извън или съзнателно предизвикано в града ".

Вярвам, че органите на реда ще създадат най-хубавата обезпеченост за една мирна изява, без ескалации и физически разправи, споделя Караиванов. Нека не позволяваме провокациите да бъдат измежду нас, прибавя той с претекста, че "онези, които ще ги донесат, ще си тръгнат, а ние ще продължим да живеем тук и да желаеме обща сигурност, успокоение и гаранция за ред и закон ".

Всяка вечер от сряда в Асеновград се организират цивилен митинги във връзка побоя на група роми над млади спортисти от локалния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни. Асеновградчани издигнаха претенции за заслужено наказване на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат локална регистрация, за срутване на противозаконните постройки в ромската махала и основаване на общинска полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР