Кметът Даниел Панов: Инатът на промяната“ блокира държавата и общинитеГЕРБ-СДС

...
Кметът Даниел Панов: Инатът на промяната“ блокира държавата и общинитеГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Единствена ГЕРБ от партиите в парламента не иска избори

Кметът Даниел Панов: Инатът на „ смяната “ блокира страната и общините

ГЕРБ-СДС е единствената политическа мощ в Народното събрание, която не желае избори. Това съобщи на конференция във Велико Търново националният представител проф. доктор Костадин Ангелов. Той бе безапелационен, че още от началото на сегашния парламент ГЕРБ-СДС са потвърдили, че могат да вършат взаимни отстъпки и отстъпки в името на България.
„ Още преди връчването на първия мандат нашият ръководител Бойко Борисов говореше за лидерска среща за посоките пред България и полезностите. Компромиси трябваше да бъдат правени и от останалите партии и обединения, а огромна част от тях очевидно не са достигнали до това равнище. Видяхме явен сюжет, в основата на който е „ Продължаваме промяната “ – страната още веднъж да отиде на избори. „ Коалицията на омразата “ е повода, за възможни нови избори и по тази причина опцията за реализация на третия мандат е минимална “, разяснява проф. Ангелов.
На въпрос за позицията на ГЕРБ по отношение на третия мандат проф. Ангелов уточни, че първо би трябвало да стане ясно дали Българска социалистическа партия въобще ще насочат покана за диалози. „ Нека чуем какво ще предложат – може да е нещо, ненадейно даже за тях. Все отново политиката е изкуство на опциите и на невъзможностите “, акцентира националният представител.
Заедно с проф. Костадин Ангелов в брифинга пред медиите участваха неговият сътрудник в Народно събрание Димитър Николов, регионалният водач на ГЕРБ във Велико Търново и кмет на старопрестолния град Даниел Панов, кметовете на Горна Оряховица, Лясковец, Елена и Свищов – Добромир Добрев, Ивелина Гецова, Делян Млъзев и Генчо Генчев. Кметовете бяха безапелационни, че по времето на кабинета „ Борисов 3 “ е имало ясна посока на развиване, обрисувана през държавните политики и по райони. „ Само за Великотърновска област с държавна поддръжка са осъществени инфраструктурни планове за над 160 милиона лв. – и в десетте общини, и по републиканските пътища в района. В градовете и селата са ремонтирани ВиК-мрежи, улици, площади, обновиха се учебни заведения, детски градини, обществени услуги, спортни и здравни обекти “, напомни Даниел Панов. Управлението на „ смяната “ с „ изчегъртване “ и напук, докара само до блокиране на държавните институции и на и общините. Местната власт единствена съумя да остане постоянна и на нея разчитат жителите “, безапелационен бе Панов.
„ В тези две години страната бе счупена и докарана съвсем до положение на безредица от „ Продължаваме промяната “ – една криптопартия, при която всичко е прикрито – финансови доклади, мостовете над Дунав, тунелите под Стара планина, танкерите с газ, меморандумът с „ Джемкорп “, даже заплатите на лекарите “, заключи проф. Костадин Ангелов.
Според кметовете на обитаеми места политическата рецесия пречи на плануваните политики и вложения. Те прецизираха, че там, където се работи по инфраструктура, е главно със средства по европейски стратегии или с пари, отпуснати от кабинета „ Борисов 3. Народният представител Димитър Николов добави, че „ смяната “, като се изключи че блокира локалната власт е довела цяла Северна България до застой, образец за това са спрените автомагистрали „ Хемус “ и Русе – Велико Търново и провалянето на интермодалния терминал в Горна Оряховица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР