Кметът д-р Цветан Ценков връчи днес ключовете от машините, закупени

...
Кметът д-р Цветан Ценков връчи днес ключовете от машините, закупени
Коментари Харесай

Видин получи нова техника за почистване, разкриват се над 200 работни места /снимки/

Кметът доктор Цветан Ценков връчи през днешния ден ключовете от машините, закупени за потребностите на новото Общинско дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “, на водачите на профилираната техника.
На събитието участваха ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът Светослав Скорчев, секретарят на Общината Валери Димитров, шефът на предприятието (до конкурс) Емилиян Евтимов, началникът на отдел „ Екология “ Светла Ангелова, общински съветници и жители.
В предприятието ще бъдат разкрити 215 работни места.
След осъществяване на социална поръчка, Общината се снабди с три сметоизвозващи камиона; четири камиона вид самосвал, един от които екипиран с кран; две мотометачки; един преден товарач; един контейнеровоз и 10 контейнера за строителни боклуци. Общата стойност на техниката е над 660 000 лева, като финансирането е от направените от Община Видин отчисления по член 64 от Закона за ръководство на отпадъците и неразходвани средства от целевата дотация за зимно поддържане и снегопочистване.
За пръв път от десетилетия Общината разполага с такова количество профилирана техника, акцентира видинският кмет. Той добави, че наличните към този момент машини, както и тези, които следва да бъдат получени, ще обезпечат дейностите на Общинското дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “, тъй че то да работи по един съвременен метод. Според доктор Ценков видинчани би трябвало да се гордеят, че Видин се подрежда измежду общините, в които е основано такова дружество.
„ Тази техника ще даде напълно различен образ на нашите градини и паркове и на обитаемоте ни места, което е една от първостепенните задания на общинската администрация. Така сътворяваме предпоставки да идват вложители и Видин да се развива пълноценно “, сподели кметът.
Той пожела на екипа на общинското дружество здраве, триумфи и работата да върви по вода.
Формирането на Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ е един от целите на общинското управление. Със основаването му ще се реализира следното:
⁃ Редовно ще се мият улиците в град Видин и в огромните обитаеми места от общината, което ще понижи замърсяването на въздуха;
⁃ Ще се направи график за транспортиране на отпадъците, съгласуван с работното време на гражданите;
⁃ При снеговалеж с приоритет ще се почистват улиците до детските градини и училищата;
- Ще спрат измамите с надписани курсове за събрана шума и клонки;
⁃ Ще стартира систематична поддръжка и изрязване на дървета и шубраци в кварталите и по четвъртокласната пътна мрежа;
⁃ Ще има отговорници за поддръжката на градските паркове и кварталите;
- В огромните обитаеми места ще бъдат назначени служащи към предприятието, които да дават отговор за гробищните паркове, зелените площи и чистотата, както и лесовъд, с цел да може Общината вярно и дейно да ръководи общинските гори;
- Част от предприятието е и строителната бригада, функционалностите на която ще включват разработване и монтиране на пейки и беседки в обитаемоте места; разчистване на дъждоприемните шахти; възобновяване на тротоари и бордюри; ремонтирането на детски площадки; поддръжката на хоризонталната и отвесната маркировка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР