Кметът д-р Цветан Ценков проведе среща с доц. д-р инж.

...
Кметът д-р Цветан Ценков проведе среща с доц. д-р инж.
Коментари Харесай

Община Видин и Висшето строително училище „Любен Каравелов“ подписаха споразумение за сътрудничество

Кметът доктор Цветан Ценков организира среща с доцент доктор инж. Илиана Стойнова, заместник-ректор по образователната активност и дигитализацията на висшето учебно заведение.

Двамата разискаха опциите за партньорство сред Общината и академичната институция за въвеждане на устойчиви практики и експертна поддръжка за решение на проблемите на Видин във връзка с архитектурната среда.

В срещата участваха също заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев, основният проектант на Общината Десислава Евгениева, началникът на отдел „ Устройство на територията “ инж. Румен Лилов, и проектант Галина Антова, представител на Регионалната гилдия на Камарата на архитектите във Видин.



В поддръжка на декларираните планове за бъдещо партньорство, кметът доктор Ценков и доцент Стойнова подписаха съглашение за съдействие сред Община Видин и ВСУ „ Любен Каравелов “ – град София. С него общинската администрация и висшето учебно заведение се договориха да реализират взаимни действия, свързани с архитектурното и градоустройствено развиване на Видин.

Висшето учебно заведение поема ангажимент да създава, посредством своите студенти и преподаватели, планове и изследвания, предоставени от Общината. От своя страна администрацията ще дава настояща архитектурна и градоустройствена информация, която да се употребява при създаването на студентски планове и изследвания. Двете страни ще си партнират и по отношение на кариерното развиване и реализация на студентите посредством реализиране на визити на място, организация на стажове и практики. Ще се търсят също по този начин благоприятни условия за взаимно присъединяване по планове. Община Видин и ВСУ „ Любен Каравелов “ се договориха още да провеждат взаимно научни прояви, образования и състезания, както и обществени събития за показване на положителни практики.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР