Кмет на Перник отново е Станислав Владимиров. Това сочат данните

...
Кмет на Перник отново е Станислав Владимиров. Това сочат данните
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Изградих партньорство с Бойко Борисов, което съм сигурен, че ще продължи и в бъдеще

Кмет на Перник още веднъж е Станислав Владимиров. Това сочат данните при обработени 60.38 % от протоколите. Той печели 80.28% от преброените досега гласове.

„ Такава поддръжка е доста задължаваща. Това е резултат, който ме прави горделив . Очакванията към мен ще бъдат още по-високи “.

Има подозрения, че неговият съименик – Станислав Стойнев – може да е получил няколко %, предопределени за Владимиров, поради сходството в имената.

„ Цял ден го получавахме като информация. Явно хората в бързината и вълнението са позволили тази неточност “.

Станислав Владимиров разяснява партньорството с ГЕРБ, които печелят 22.96% от гласовете за общински съвет. Движение за разцвет на Перник, с което партията на Борисов си партнира, печели 25.74%.

„ Трудно е в актуалната политика да се вършат партньоства и те да бъдат устойчиви. Изградих партньорство с Бойко Борисов през последните 4 години, което устоя и съм сигурен, че ще продължи и в бъдеще. То е обвързвано главно с развиването на нашия град. Когато подобен вид партньорство се е съхранило и надградило, не считам, че би трябвало да бъде разваляно поради удоволствмието на някой партиен водач “.

А подобен партиен водач се явява Корнелия Нинова.

Госпожа Нинова не търпи някой да е победител . Приема, че нейният старомоден престол е заплашен. За всеки, който изпъкне, се пускат тролове и подправени вести. Тръгва се към разпра с него. Помия се изля и върху президента Радев. Кой естествен човек ще търси партньорство с нея? Много скоро ще видите отношението на Корнелия Нинова към Ваня Григорова. Григорова дава поръчка за водач на лявото. Мисля, че доста скоро ще има различен водач “.

Твърденията, че ще бъде в основата на образуването на план към презедента той разяснява по този начин:

Аз съм план към Перник. Не одобрявам политици, които скачат от пост на пост . Целият ми фокус е обвързван с Перник. В лявото ще се роди нещо ново . Няма по какъв начин това голямо пространство да остане непредставено. Всичко, което бих припознал като мои визии, бих го подкрепил. Проектите, създададени на мощ не са устойчиви. Ще се роди нещо естествено. Може да не е към един водач “.

Станислав Стойнев проучва и обстановката в общинския съвет на Перник.

„ В предходния мини парламент мандатът стартира извънредно мъчно. Имахме усложнения да съберем монзинство, което да взема решение проблемите – водната рецесия, намяхме къде да депонираме отпадък и заварихме над 35 милиона отговорности на общината. В предходния общински съвет имаше показани по-скоро локални обединения, свързани с бизнес ползи. В този по-лесно ще бъде направено политическо болшинство. То ще бъде в интерес на перничани “.

Стойнев каментира ниската изборна интензивност в страната.

„ 50% изборна интензивност в Перник не  е ниска по отношение на други градове, само че политиците би трябвало да се стараят повече. Тази ниска легитимност на представителност е притеснителна. Но когато получиш близо 80% при 50% изборна интензивност, в действителност дава убеденост и сили “.

Не мисля, че абсурдът с машините трябваше да бъде преескпониран в навечерието на изборите , съобщи той.

„ Това оказва въздействие върху всички, които са се колебаели. Не одобрявам подобен вид звук “.

Стойнев изясни и аргументите за вчерашния митинг на жителите от село Църква поради проблем с водата.

„ Провел съм диалози с ДАНС и с полицията. Трябва да се види за какво голям квартал в Перник беше оставен без вода няколко дни, без разумно пояснение от ВиК ореатора. Досега подобен огромен проблем не е имало. Сега отчасти има в някои елементи на квартала “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР