Ключово споразумение за гарантиране сигурността на 5G мрежата и ядрената

...
Ключово споразумение за гарантиране сигурността на 5G мрежата и ядрената
Коментари Харесай

САЩ ще гарантират сигурността на 5G мрежата у нас

Ключово съглашение за гарантиране сигурността на 5G мрежата и нуклеарната сила подписаха България и Съединени американски щати. Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео участва на срещата посредством видеоконферентна връзка.
Вашингтон ще пази страната ни от ненадеждни снабдители на високоскоростен интернет. Една от главните битки в софтуерния свят сега е точно построяването на 5G мрежата.

Меморандумът бе подписан малко след диалозите сред Борисов и зам.-държавния секретар по стопански напредък, енергетика и околна среда Кийт Крак. От посолството на Съединени американски щати у нас обявиха, че това е огромна крачка напред в връзките сред двете страни.

С подписа си България се причисли към самодейността “Чиста мрежа”.

Проблемите с Huawei

Конфликтът сред Съединени американски щати и китайската компания не е от през вчерашния ден, само че следствията от следващата вълна на студената война сред двете най-големи стопански системи в света удари много компании. Huawei е обект на наказания от страна на Вашингтон като едно от главните обвинявания за шпионаж.

От американска страна обявиха, че намесата за 5G мрежата у нас ще се състои единствено и само в това да се подсигурява сигурността й, само че няма да взе участие в построяването, хардуера и софтуера. Не се изключва опцията обаче Съединени американски щати да упражни напън и да желае ограничение опциите на китайската компания Huawei.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР