Ключово гласуване в столицата на Сърбия – Белград – ще

...
Ключово гласуване в столицата на Сърбия – Белград – ще
Коментари Харесай

Жителите на Белград ще гласуват отново на местни избори

Ключово гласоподаване в столицата на Сърбия – Белград – ще се организира наново по-късно тази година. Това стана ясно, откакто в неделя изтече крайният период за конституиране на новия градски съвет, а кворум не бе събран.

Учредителното съвещание бе отлагано към този момент два пъти, а при третия опит в залата не влязоха съветниците от ръководещата Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич и на Социалистическата партия на Сърбия.

По този метод гласоподавателите в Белград ще гласоподават наново за градски съвет. От партията на Вучич също поддържаха нов избор.

Опозиционни политици обявиха, че оповестяването на новия избор демонстрира, че партията на Вучич е победена в Белград след 10 години на власт.
Днес, 3 март, е специфичен ден за всички поданици на Белград и за мен персонално. Това е денят, в който след 10 години Сръбската прогресивна партия не може да образува градски съвет в Белград. Днес те признаха, че са изгубили (изборите), макар грабежа в големи размери. Гражданите на Белград ясно им споделиха, че не ги желаят повече.
Владимир Обрадович – претендент на опозицията на кмет на Белград

Отиването на нови избори идва месеци на политическо напрежение поради изказванията, че ръководещите популисти на президента Вучич са организирали машинация при вота за градски съвет на Белград.

Опозицията и някои интернационалните наблюдаващи обявиха, че гласоподаватели от чужбина са били добавяни към изборните описи в Белград и са били транспортирани с рейсове в деня на изборите, с цел да гласоподават за ръководещата партия.

Обвиненията в операции и нарушавания провокираха всеобщи улични митинги против ръководството на Вучич и искане за нови избори. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР