Ключовият свидетел по делото Килърите Цончо Ненов е бил заплашван

...
Ключовият свидетел по делото Килърите Цончо Ненов е бил заплашван
Коментари Харесай

Кой е свидетелят срещу Килърите, по когото стреляха

Ключовият очевидец по делото „ Килърите ” Цончо Ненов е бил заплашван на няколко пъти преди да проехтят изстрелите против автомобила му. Това разкри БЛИЦ, базирайки се на свои източници в оперативните служби.

Както „ Стандарт ” заяви, рано тази заран незнаен откри пукотевица по предпазения очевидец. Нападението бе осъществено в Горна Оряховица, до момента в който Ненов бил в колата си. Мъжът е бил причакан пред къщата на татко му в Горна Оряховица.

43-годишният мъж има личен бизнес. Преди години е работил за Георги Вълев като защита в разнообразни заведения. Благодарение на него и на още десетки очевидци и дълго следствие със СРС това е единственото дело у нас през годините на демокрацията, приключило с три доживотни присъди без право на подмяна за тежки престъпни закононарушения, измежду които и две поръчкови изтезания – на юрист Петър Лупов от Велико Търново и на предприемача от Шумен Румен Рачев, заяви още БЛИЦ.

Присъдите бяха доказани от 6 правосъдни инстанции в България, а казусът стартира с арести през 2010 година и се увенча с триумф за Темида в края на 2017 година Сред наказаните до живот без право на подмяна е и Георги Вълев, който лежи в Ловешкия затвор.

" Вълев поръчване на всякакви престъпни закононарушения. На мен ми е поръчвал не едно и две закононарушения, само че постоянно съм отказвал. Просто Жоро Вълев мина някакви граници, които никой не трябва да минава. Едно е да събираш пари, а друго е да си проправяш път с поръчки за побоища и убийства. Поръчвал ми е даже да убия, само че аз съм отказвал тези поръчки с искане на големи суми пари, с цел да може Вълев да се откаже ", споделя Ненов в изявление за " Борба ".

" Имал съм закани по време на целия развой и по-късно, и в този момент също под една или друга форма. Няма по какъв начин той персонално да ме заплаши, тъй като е зад решетките и не сме имали физически контакт. Имам един случай, който се проверява в този момент, и е обвързван с мен като жертва на открадната идентичност. Отивам да давам пояснения в полицията в Горна Оряховица, тъй като ми е открадната персоналната карта и с нея е осъществено закононарушение ", добавя очевидецът.

Явно поради показанията си Ненов се е трансформирал в цел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР