Ключовата ми дума за днешната среща е диалог - само

...
Ключовата ми дума за днешната среща е диалог - само
Коментари Харесай

Мария Габриел пред ДПС: Ключовата дума е диалог

" Ключовата ми дума за днешната среща е разговор - единствено с разговор сред парламентарните групи по съответни цели в кратковременен и средносрочен проект можем за заявим какво е належащо за България, за българите и по тази причина имаме потребност на първо време от работещо държавно управление, носещо отговорност ".

Tова сподели претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел при започване на срещата с представители от Движение за права и свободи.

„ През миналите 14 години с немалка част от вас сме работили, взаимно сме отстоявали евроатлантическата визия на България. Днес стоя пред вас с отговорността пред всички гласоподаватели ", добави тя.

Заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев поздрави Габриел за номинацията и сподели: " На България ѝ отива да има жена министър-председател в този сложен миг. Ние от Движение за права и свободи имаме подобен принцип - когато има да се свърши значима и виновна работа, се обръщаме към дамите от Движение за права и свободи ".

Пред Движение за права и свободи Габриел още веднъж очерта 10-те си целта:

На първо място работещо държавно управление и излаз от политическата рецесия. Това значи нормализация на работата на институциите, сподели тя.

Следват: стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета, правосъдна промяна - приемане на главните закони, механизъм за следствие на основния прокурор, промяна в КПКОНПИ и в отдалечен проект конституционна промяна, за което се изисква доста работа от Министерски съвет, Народно събрание и Министерство на правораздаването.

Габриел удостовери поръчката си за искане за освобождение на Гешев.

Сред целите са също справяне с инфлацията и растежа на цените, влизане в еврозоната, превъзмогване на двугодишното забавяне по Оперативна програма, ПВУ, програмата за развиване на селските региони. Подобряване на сигурността на българските жители - битовата престъпност, войната по пътищата, участието в Шенген. Ускоряване на присъединяване на България в стратегиите свързани с модернизацията на страната - в сфери просвета, нововъведения, обучение, стратегически браншове свързани с цифровия и зеления преход, в това число цифровизация на обществения бранш. Ключово за модернизацията на страната са вложенията в младежите, сподели Габриел.

Девети приоритет са райони - на място да се търсят решения, които да носят изгода на хората в всекидневието, което изисква превъзмогване на районните разлики посредством целенасочени дейности.

Десети приоритет - запазване и възстановяване на здравето с дейни здравни политики. Активно присъединяване на България в битката с раковите болести - новаторска медицина.

 
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/960789484947873
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР