Ключовата дума за бъдещето, особено пред образователната система, е балансът.

...
Ключовата дума за бъдещето, особено пред образователната система, е балансът.
Коментари Харесай

Деница Сачева: Глобалното образование е трудна, но необходима тема

Ключовата дума за бъдещето, изключително пред просветителната система, е салдото. Ако желаеме да запазим света цялостен и в мир, като положително място за живеене, в просветителната система би трябвало да образоваме младежите на салдото, който е нужен във връзка с полезностите, на хуманизма, на взаимната съгласуваност на целия свят, на технологиите. Това е споделила заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева при разкриване на образование за учители по план за поощряване на световното поданство, който се извършва взаимно със Синдиката на българските учители /СБУ/, представена от пресцентъра на МОН.

Заместник-министърът е определила световното поданство и световното обучение като сложна, само че нужна тематика. Защото, като жители на 21-и век, младежите имат повече благоприятни условия, само че и повече провокации пред себе си.

Образованието е главната причина за придвижването на младежите, е показала Сачева и е добавила, че овластявайки ги с технологиите, би трябвало да се стремим да запазим у тях и главните полезности, свързани с приемливост, хуманизъм, взаимно почитание и предпочитание за самоусъвършенстване.

За нуждата от гражданското обучение и насърчаването на световното поданство е говорила и ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева. "Гражданското обучение стои в основата и във фундамента на построяването на едно стабилно общество, на едно общество с ценностна система, която да подкрепя това, което ние желаеме да се случва, с цел да се преодолеят всички негативи в учебното заведение и в обществото като цяло ", е споделила Такева.

Обучението по плана, финансиран от Регионалното бюро на ЮНЕСКО във Венеция, на тематика "Методи на образованието с оглед насърчаването на световното поданство " се провежда от МОН, в партньорство със СБУ. В него са се присъединили шефове на асоциирани към ЮНЕСКО учебни заведения и на учебни заведения, чиито възпитаници са с изявени достижения по предметите, свързани с гражданското обучение, както и отличени на олимпиадите по гражданско обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР