Ключовата дума е замразяване“ т.е. не прекратяване“ на преговорите, коментира

...
Ключовата дума е замразяване“ т.е. не прекратяване“ на преговорите, коментира
Коментари Харесай

Милен Матеев от Продължаваме промяната: Ключовата дума е „замразяване“, а не „прекратяване“ на преговорите

Ключовата дума е „ заледяване “ т.е. не „ преустановяване “ на договарянията, разяснява в предаването „ “ по NOVA NEWS Милен Матеев, номиниран за министър на правораздаването в проектокабинета „ Денков “. Той направи ангажимента, че това е първа реакция от негова страна, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден на конференция в централата на ГЕРБ  

Мария Габриел разгласи, че замразяват преговорите с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за взаимно ръководство.

Единственото единствено, което не разбрах, е при какви условия тези договаряния ще бъдат възобновени

и какви в действителност са причините за това заледяване, уточни Матеев. Защото всъщност това, което чух, беше доста общо казано и нищо съответно като причини, посочи той.

Съвсем обикновено тази конференция беше ориентирана главно към симпатизантите на ГЕРБ, счита той.

На въпрос дали има опция ПП-ДБ да излъчат Мария Габриел като индивида, който ще получи втория мандат, отговори, че това е нещо ново, като предложение, само че във всички случи то отново би минало през Национален съвет, с цел да бъде признато или отхвърлено.

Попитан дали записът от Националния съвет на Политическа партия е достоверен ,

уточни – „ да, мисля, че записът е достоверен. И хубавото е, че е възложен целият запис, а не тези четири минути извадени реплики от подтекста, които ни предложи на конференцията Радостин Василев “.

Според Матеев няма нищо юридически укоримо в това ,

което се е говорило на Националния съвет, по-скоро можело да се търси юридическа отговорност за метода, по който е осъществен и публикуван записът.

На въпрос дали е имало авансово координиране с непознати дипломатически задачи у нас на имената

на бъдещи ръководители на спецслужбите изясни: Не мисля, че тази тематика беше разисквана на Националния съвет, това беше просто една имитация, с която се отговори на въпроса, че ще следва промяна на управлявалите на тези служби и напълно обикновено е тя да бъде съгласувана с партньорските служби. 

Изрично беше казано, че персоналните оферти ще са на Политическа партия ,

акцентира Матеев. И добави, че те не са обсъждани, а всичко е въз основата на това, че по време на ръководството на кабинета „ Петков “ са се индикирали проблеми с отчетите, които постъпват от службите, с това, че те са били в „ някакъв повърхностен тип и анализите на службите не са на задоволително високо равнище “. Оттам, по думите му, се налагала и смяна в успеваемостта на работата им, а, с цел да се случи това, се изисква подписът на президента, надлежно и той прави назначенията. Така че единственото, което е коментирано, е, че в действителност би трябвало да има смяна в работата на службите и те да бъдат по-ефективни, заключи Матеев.

Да има Министерство на вътрешните работи, което да следи по никакъв метод да няма пазаруване гласове ,

по този начин той обясни репликата от записа, че ще вършат локалните избори с тяхно Министерство на вътрешните работи. Става въпрос за това, че операциите на изборите бяха много по-малко, когато министър на вътрешните работи беше Бойко Рашков, означи политикът. 

За промяна на шефове на организации съобщи, че е прочувствена имитация .

Той я аргументира с това, че през 2021 година Политическа партия са получили упреци от огромна част от хората, че не са сменили никоя от управителните длъжности в администрацията. Всички тези смени би трябвало да стават законно, никой не си е помислил, че ще има някакви противозаконни уволнения, акцентира представителят на „ Продължаваме промяната “.

За партньорство с ГЕРБ и репликата, че това държавно управление ще съществува ,

до момента в който Бойко Борисов „ се опасява от Гешев “, обясни, че това е една от репликите, която анализирала аргументите, заради които Борисов, надлежно ГЕРБ, биха подкрепили кабинет на втората политическа мощ. Това е единствено хипотеза, не мисля, че е главната причина, уточни Матеев. Самият той е попитал дали това държавно управление ще пази Борисов от Гешев и е получил явен отговор, че няма да се случи.

За „ ала-бала “, сподели, че се свързва с изявлението на Кирил Петков по отношение на първите избори ,

в които Политическа партия са взели участие. Но акцентира, че не е осъществено нещо, което нормално се свързва с „ ала-бала “. Ясно е, че тогава президентът даде опция на Петков и Асен Василев да са министри в длъжностен кабинет и от там те да получат медийна известност, уточни Милен Матеев.

Той е удостоверил, след съвещанието на Националния съвет ,

че е склонен да бъде номиниран за министър на правораздаването, само че посочи, че след последните събития, не е несъмнено дали ще има държавно управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР