Ключът към съставяне на правителство с първия мандат се държи

...
Ключът към съставяне на правителство с първия мандат се държи
Коментари Харесай

Петър Николов пред Дарик: Ключът към съставяне на правителство се държи от Христо Иванов

Ключът към сформиране на държавно управление с първия мандат се държи от Христо Иванов и „ Демократична България ”. Те са естественият ни сътрудник, управлявали сме дружно и споделяме общи цели, съобщи пред Дарик радио депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. Той добави, че „ Демократична България ” са първите, с които би трябвало да се построи партньорство, с цел да бъде то на кардинална основа.

„ Ако това не може да се случи – за какво да търсим по-далечни сътрудници? ”

За Николов обаче Христо Иванов е извънредно образован и интелигентен политик, само че не е самоуверен политик, тъй като водачеството не е да чакаш някой някъде да те заведе, а водачеството е ти да заведеш хората.

„ Аз не мисля, че обединението ГЕРБ-СДС би трябвало да влиза в колаборация с Българска социалистическа партия, тъй като има смисъл в България да се удържат политически граници. Защото Българска социалистическа партия през последната година сподели, че тя не е в границите на европейския консенсус в България, ” безапелационен е депутатът.

Според Петър Николов от страна на ГЕРБ-СДС се поставят огромни старания да се построи държавно управление, само че желанието на всички е това да се случи, тъй че да се подсигурява непоклатимост и един интервал на 4-годишно ръководство. Цикълът с нови и нови избори не прави добра услуга на нито една партия, добави Николов.

Той разяснява и сагата с хартиените бюлетини.

„ Ако приемем, че обединението на машините не има вяра в хартията, а обединението на хартията не има вяра в машините, не виждам кой има вяра в изборния развой и по тази причина не би трябвало да се учудваме, че изборната интензивност става все по-ниска, ” уточни депутатът.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР