Ключът към качествено образование е преподавателите да бъдат мотивирани чрез

...
Ключът към качествено образование е преподавателите да бъдат мотивирани чрез
Коментари Харесай

ГЕРБ: Инвестираме в образованието чрез ръст на заплатите и иновации

Ключът към качествено обучение е преподавателите да бъдат стимулирани посредством почтено възнаграждение. В управническата ни стратегия за идващ мандат сме заложили повишение на междинната заплата във висшето обучение до равнище от над 140 % от междинната за страната. Това са действително изпълними, съответни задължения. Това обявиха претендентите за народните представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС по време на среща с управлението на Филиала на НХА в Бургас. Те разискаха с проф. Янков, доцент Колибаров и доцент доктор Бойка Доневска вероятностите пред сферата на образованието в България, както и бъдещи планове на Художествената акадамия в морския град.

„ Създаването на Филиала в постройката на Магазия 1 беше ангажимент, заложен в миналата стратегия на ръководство. Гордеем се, че НХА към този момент има база в Бургас и продължава да се развива, с огромен интерес на студенти от цялата страна. Ще работим и при идващ мандат за откриване на структури в Бургас на водещи университети, привличане на младежи от други градове и достъп до качествено обучение “, разясниха още представителите на ГЕРБ.

Те допълниха, че измежду целите ще бъдат построяването на съвременни, студентски кампуси, средства за построяването на университетска школа за развиване на изкуствен интелект, както и растеж на обществените средства за научни проучвания и нововъведения.

„ Бяха вложени над 2,4 милиарда лева в бранш " Образование " през последните 4 години, имаше и двоен растеж на учителските хонорари. От ГЕРБ поемаме ангажимент разноските за висше обучение да стигнат до 1% от Брутният вътрешен продукт през 2025 година Това е заложено и в националната стратегия за ръководство “, споделиха още по време на срещата от ГЕРБ.

Ден преди конференция по тематиката, управлението на НХА показа пред претендентите за депутати най-новата магистърска стратегия на „ Културното завещание на българското Черноморие “ на катедра „ Изкуствознание “. Тя ще е в 3 семестъра. Студентите ще учат българското културно завещание от древността до Модерната ера, с акценти върху паметниците от Черноморския район във връзка със актуалното районно развиване на културния туризъм. Магистрите ще получават опция за кариерно развиване като мениджъри в културния туризъм - в музеите, художествените галерии, общински, държавни и неправителствени структури и организации, в туристическите организации.

По време на срещата бяха разисквани опциите за разширение на ателиетата на Филиала, като напълно скоро такива ще има и в новата библиотека в Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР