Клубовете във Висшата лига съобщиха, че са единодушно против световното

...
Клубовете във Висшата лига съобщиха, че са единодушно против световното
Коментари Харесай

Клубовете във Висшата лига критикуваха ФИФА за световното през две години

Клубовете във Висшата лига оповестиха, че са единомислещо срещу международното състезание по футбол да се организира през две години. Те гласоподаваха и против друга концепция на международната федерация - паузите за националните тимове да бъдат по-дълги от 2024 година

Директорите на всички клубове във Висшата лига се събраха на среща в Лондон, а решението да се опълчват на предложенията на ФИФА е взето " въз основа на благосъстоянието на играчите, прекарването на ентусиастите, предсезонната подготовка и качеството на шампионата ".

" Висшата лига се ангажира да предотврати всевъзможни радикални промени в календара на ФИФА за интернационалните мачове след 2024 година, които биха повлияли неприятно на положението на футболистите и заплашват календара, структурите и традициите на клубния футбол. Ние сме отворени към промени и нови хрумвания, само че те би трябвало да подобрят салдото сред клубния и интернационалния футбол, с цел да подобрят играта на всички равнища ", съобщи изпълнителният шеф Ричард Мастърс.

ФИФА предложи международните шампионати да са през две години, а проектът на шефа на развиването на футбола към интернационалната федерация Арсен Венгер включва провеждането на огромен интернационален шампионат всяко лято и квалификациите за националните тимове да са два пъти годишно, а не пет, както е сега.

Против предлагането са и южноамериканската (КОНМЕБОЛ), както и асоциацията на европейските клубове, тази на европейските лиги и профсъюзът на футболистите. МОК също.

Висшата лига удостовери и календара за идващия сезон. Първенството ще стартира на 6 август и ще спре след 16-ия кръг на 13 ноември поради международното състезание в Катар. Мачовете във Висшата лига ще бъдат възобновени на 26 декември, единствено осем дни след финала на международното, който е на 18 декември. Сезонът ще приключи на 28 май 2023 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР