Клубовете от английската Висша лига не са приели идеята през

...
Клубовете от английската Висша лига не са приели идеята през
Коментари Харесай

Клубовете в Премиър лийг отхвърлиха полуавтоматичната система за засади

Клубовете от британската Висша лига не са приели концепцията през идващия сезон да бъде въведена полуавтоматичната система за установяване на засади, която бе употребена по време на Световното състезание в Катар, както и в шампионатите на УЕФА през сегашния сезон. Технологията разчита на огромен брой камери, които генерират 3D изображение на обстановката, като в добавка има и вграден чип в топката, с цел да се дефинира най-точно дали нападателят е в състояние на засада. До огромна степен отзивите от потреблението на системата бяха позитивни. След Световното тя бе употребена и Серия „ А “, а през идващия сезон се чака да бъде въведена и в Ла Лига. Това обаче няма да се случи в Премиър лийг и тематиката даже няма да влезе в дневния ред на годишната среща на клубовете от елита, която ще се състои в Хемпшир през идната седмица.

Все отново в Англия ще създадат промени, които би трябвало да подкрепят ВАР във връзка с по-точното установяване на обстановките за засада. За всеки мач ще бъдат въведени четири спомагателни камери, с цел да бъдат избегнати такива проблеми, на които станахме свидели на няколко пъти през предишния сезон, състоящи се в парадокса съдиите на ВАР да не разполагат с камера с повтаряне от подобаващ ъгъл, от който да дефинират съответната засада.

Според медиите на Острова шефовете на Премиър лийг считат, че технологията ще се развие доста бързо и напълно скоро тази полуавтоматична система ще остарее и ще бъде сменена с по-модерна такава. Това е и една от аргументите за решението да не бъде въвеждана тази технология.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР