Клубове и школи, които ползват залите на Младежкия културен център

...
Клубове и школи, които ползват залите на Младежкия културен център
Коментари Харесай

Клубове с петиция против закриването на Младежкия културен център в Бургас

Клубове и школи, които употребяват залите на Младежкия културен център стартираха петиция срещу проектите на Община Бургас за реорганизацията му, заяви БНР.

Според тях културната институция ще бъде закрита като конструкция.

" При замислените промени, МКЦ ще остане една постройка без дух, постройка с име без наличие, постройка без обичаи, постройка без настояще и бъдеще, просто постройка с наематели. Младежкият културен център с цялата му дългогодишна активност не заслужава това " , се показва в петицията.

" На 21 декември, на последната сесия на Общинския съвет в Бургас ще внесе план с предложение за преструктуриране на общински организации и звена. Ще бъде препоръчана смяна в досегашния статут - закриване на структурата на Младежки Културен Център - Бургас и вдишване на ръководството му от Оперативна програма " Летен спектакъл фестивали и концерти ".

Предложената смяна допуска отсъствието на бюджет за активност на Младежки Културен Център. Закриването му като конструкция ще ограничи бъдещото развиване на центъра и разрастващата му функционалност във връзка с артистичните школи в него. Досегашната активност и метод на действие на центъра създаваше удобна конюнктура и условия за работа на другите школи. Предстоящата смяна ще се отрази пагубно върху работата на центъра и ще затрудни още повече нашата работа и достъпа на децата до изкуство. Младежкият културен център е нужен на Бургас и неговите младежи, точно в този тип ", допълват клубовете в петицията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР