Клубове и ресторанти бойкотират новите противоепидемични ограничения, показват проверки. Според

...
Клубове и ресторанти бойкотират новите противоепидемични ограничения, показват проверки. Според
Коментари Харесай

За една вечер: 12 акта за заведения в София, бойкотирали мерките

Клубове и заведения за хранене бойкотират новите противоепидемични ограничавания, демонстрират инспекции. Според новите ограничения те би трябвало да работят до 22 часа и с до 50% от потенциала си.

Съвместни екипи направиха инспекции тази нощ на територията на София. Съставени бяха 12 акта от 20 инспектирани обекта.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, тъй като по думите им са ориентирани единствено към заведенията за забавление и заведенията за хранене. В същото време 80% от личния състав е имунизиран.

Заведенията в София съблюдаваха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на районната здравна ревизия. Всички нощни заведения на столицата всеобщо работеха. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с огромни инспекции с представители на 5 институции - РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, Агенцията по храните и пожарна сигурност.

Сборният пункт на проверяващите беше пред постройката на Столичната районна здравна ревизия. След малко съгласуване на дейностите екипите се разпределиха и потеглиха в разнообразни направления.

Още в първото заведение в Студентски град - битов ресторант с жива музика, беше формиран акт на шефа, тъй като са отворени след 22.00 ч. В ресторанта не липсваха и гости, които продължиха да вечерят, оповестява Българска национална телевизия.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не съблюдава заповедта и работи след 22.00 ч. Това обаче не е загадка, тъй като табела на входа ясно декларира, че заведението няма да съблюдава новите ограничения.

Част от посетителите се тормозиха от засиленото полицейско наличие и си потеглиха. Други просто бързаха да си лягат.

" Просто е 12 часа, а на следващия ден съм на работа ", споделя Александър. Той е срещу заведенията да затварят в 22.00 часа, тъй като съгласно него това не трансформира нищо.

От СРЗИ предизвестиха, че е допустимо да вършат инспекции всяка нощ.

" Заведението работи след 22.00 часа. Съставили сме акт на виновното лице за административното нарушаване. Контролът продължава, инспекциите са засилени ", сподели Моника Драгнева, контрольор в СРЗИ.

След ресторант и бар, идва време и за дискотека. Дискотеките в Студентски град работят на цялостни обороти, а е едвам четвъртък. Глобите са на стойност сред 300 и 1000 лева за физическо лице и 500 до 2000 лева за юридическо.

Клиентите пък са удовлетворени от протеста, тъй като има къде да се забавляват. Някои се възползваха, с цел да отпразнуват и рождените си дни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР