Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция,

...
Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция,
Коментари Харесай

Феновете на Ботев с поредна позиция във връзка с Колежа

Клубът на последователите на Ботев (Пловдив) излезе с публична позиция, в която възразява Община Пловдив да изиска от Министерския съвет в допълнение разпределяне на средства по едно и също време за строителството на стадион " Христо Ботев " и на стадион " Локомотив ". Както е известно, в петък след извършена среща в общината сред кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на почитателите на " канарчетата ", бе контрактувано в допълнение отпуснатите средства в размер на 12 милиона лв. за " Колежа " да бъдат употребявани целево за построяването на цялостна покривна структура на оборудването.

Малко по-късно обаче, последователите на градския противник Локомотив също обявиха своите претенции за в допълнение финансиране за построяването на стадиона в парк " Лаута ", а заместник-кметът по строителство и нововъведения Пламен Райчев разгласи, че от Община Пловдив ще изпратят питане за разпределяне на още средства до Министерски съвет, както за стадион " Христо Ботев ", по този начин и за стадион " Локомотив ". Това провокира реакцията на почитателите на Ботев, които възразиха с публична позиция.

  " Категорично възразяваме против заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се пробва да внуши на обществеността, че почитателите на Ботев (Пловдив) са желали отпущането на спомагателни средства за довършването на стадион " Христо Ботев ". Не почитателите, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД " Колежа " - в качеството си на реализатор по публичната поръчка за дострояването на стадиона, желаят отпущането на спомагателни средства, защото заложените в публичната поръчка средства са в размер на 53 милиона лв., а обезпечените до този миг средства са в размер на 37 милиона лв.. 

Категорично възразяваме и против желанието на господин Пламен Райчев да включи настояването за средства от страна на почитателите на Локомотив (Пловдив) в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се желае страната да обезпечи средствата, недостигащи за цялостното осъществяване на публичната поръчка за довършването на стадион " Христо Ботев ".

 Считаме за неприемливо и несериозно в едно и също писмо да се насочва искане за разпределяне на средства, нужни за осъществяването на уговорките на Община Пловдив по законно извършена и утвърдена по съответния ред социална поръчка, и искане за разпределяне на средства, пресметнати небрежно и неразбираемо по какъв начин, нужни за облекчаване на болните упоритости на почитателите на втория по известност и триумфи тим в град Пловдив. 

Не сме срещу Община Пловдив да изиска средствата, претендирани от почитателите на Локомотив, само че дано това стане в настрана писмо, където да бъдат изложени обособени претекстове, обосноваващи законосъобразността на това искане ", се споделя в формалната позиция на " жълто-черните " последователи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР