Клонът на джихадистката групировка Ислямска държава, замесен в нападението, при

...
Клонът на джихадистката групировка Ислямска държава, замесен в нападението, при
Коментари Харесай

Макрон: Франция предложи на руските служби засилено сътрудничество срещу ИД

Клонът на джихадистката формация " Ислямска страна ", " забъркан " в нападението, при което починаха 137 души в Москва, " е направил няколко опита " във Франция през последните месеци, съобщи президентът Еманюел Макрон, ден откакто проектът за сигурност на страната беше нараснал до оптималното си равнище, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Трябва да се предпазим от всякакво инструментализиране или изкривяване, само че да бъдем взискателни и ефикасни. Това е духът, в който се движим напред, и се надявам, че Русия ще направи същото ", добави президентът при идването си във френския департамент Гвиана, до момента в който съветският му сътрудник Владимир Путин уточни с пръст виновността на Украйна.

" Би било както цинично, по този начин и контрапродуктивно за самата Русия и за сигурността на нейните жители да се употребява този подтекст, с цел да се опитаме да го обърнем против Украйна ", настоя той пред пресата.

ИДИЛ пое отговорност за нападението против концертната зала край Москва в петък вечерта. Нейният афганистански клон, групировката " Ислямска страна в Хорасан ", е главният обвинен за международните специалисти по тероризъм.

По думите на Еманюел Макрон френските разследващи служби считат, че тази конструкция " е подбудила това нахлуване и го е направила ".

По време на срещата в Елисейския замък на 24 март изпълнителната власт означи, че " тази съответна формация, която явно е забъркана в това нахлуване, е направила няколко опита на наша територия през последните месеци ", изясни президентът.

" И по този начин, като се имат поради нейните разклонения и планове, като защитна мярка, само че с надеждни и солидни детайли ", той " реши да увеличи " до оптималното равнище проекта за национална сигурност, който беше намален през януари.

Макрон увери аудиторията, че Франция е " предложила на съветските служби, както и на нашите сътрудници в района, засилено съдействие ", " като е взела поради информацията, с която разполагат нашите служби, и детайлите, които могат да бъдат потребни за руснаците ".

Запитан дали ще може да разиска това непосредствено с съветския си сътрудник, той отговори, че " в началото " контактите ще бъдат на " техническо и министерско " равнище. " Ще забележим по какъв начин ще се развие подтекстът и дали идващите дни или седмици ще го оправдаят ", добави той, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР