Клише е, но е вярно - истината боли. Хората обикновено

...
Клише е, но е вярно - истината боли. Хората обикновено
Коментари Харесай

4 сурови истини за живота, които ще ви направят по-добър човек

Клише е, само че е правилно - истината боли. Хората нормално са склонни да отхвърлят или пренебрегват неприятни обстоятелства за живота. В тях обаче няма нищо толкоз ужасно, щом един път ги приемеш и започнеш да търсиш решения там, където такива могат да бъдат открити.

Колкото по-бързо осъзнаете следните четири истини да вземем за пример, толкоз по-бързо ще превърнете компликациите в трамплин за нови триумфи. И ще станете по-усъвършенстван, задоволен и добър човек. Звучи добре, нали?

Истина 1: Хората ще ви разочароват.

Ще имате право да изисквате от другите да са съвършени в деня, в който самите вие станете такива. Което в никакъв случай няма да се случи. Хората ще ви предизвикват проблеми, само че те са и най-големият източник на благополучие - не го забравяйте.

Истина 2: Всичко, което си коства, ще ви отнеме доста, доста работа.

Случвало ли ви се е цяла неделя да се мотаете, само че и да не се чувствате изключително отпочинали и удовлетворени. И да се запитате: " Добре де, какво върших през целия ден? " Не бихте желали да казвате това за целия си живот. Прегърнете провокациите, работете крепко и открийте персоналния си смисъл.

Истина 3: Никога няма да бъдете идеално щастливи.

А и не ви би трябвало да бъдете. Да сте захласнати от намирането на съвършеното благополучие е сигурен метод да останете нещастни. Бъдете признателни за това, което имате, и се опитвайте да постигнете повече, само че без да ламтите за безумно доста.

Истина 4: Някой ден ще умрете.

Всички имаме краен период. Затова се фокусирайте върху нещата, които в действителност са от голяма важност. Празнувайте и оценявайте положителните времена. По-хубаво е да имаш къс, само че пълностоен живот, в сравнение с дълъг, само че отегчителен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР