Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „Св.

...
Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „Св.
Коментари Харесай

Хематологията и гастроентерологията на „Св. Иван Рилски“ отново приемат пациенти

Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ възобновяват работа от през днешния ден, оповестяват от лечебното заведение.

След Великден те бяха краткотрайно затворени за стерилизация, откакто безсимптомен пациент, който се е лекувал и на двете места, даде позитивна проба за ковид. 12 медици и четирима пациенти от болничното заведение бяха инфектирани с COVID-19.
Новият случай на COVID-19 в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “: Медицинска сестра от реанимацията Тя не е имала допир с пациенти, настояват от болничното заведение, където отделението по реанимация не е затворено
От болничното заведение оповестяват, че е осъществена многократна стерилизация и проветряване на пространствата в двете клиники. Освен това тази част на екипа на Отделението по хематология, която при първичното проучване даде негативен резултат за корона вирус, беше тествана наново, преди лекарите още веднъж да стартират да одобряват пациенти.

В петък е направена ревизия от Столичната здравна ревизия дали са спазени всички наставления и даде зелена светлина болничните структури да бъдат отворени за пациенти от понеделник.

Снимка: Св. Иван Рилски

„ Обмисляме опцията, когато положението на болните разрешава, те да бъдат тествани с PCR тест преди постъпване, както и до края на пандемията да бъдат настанявани в независима стая. Взели сме всички нужни ограничения да избегнем ново заразяване и сме подготвени да бъдем на своя пост и да лекуваме пациентите си както и до момента “, сподели доктор Александър Йорданов, зам.-началник на Отделението по хематология.
Лекар от болница „ Св. Иван Рилски “: Имаме инфектирани медици, тъй като работим Докато работим в тези условия, ние поемаме риск, който, в случай че желаем, можеше да не поемем “, разяснява доцент Красимир Минкин
От лечебното заведение показват, че 179 заболели са минали през Клиниката по гастроентерология за първия месец от карантината, а над 95% от пациентите са признати по неотложност.

Средно сред 1300 и 1500 хора с тежки хематологични и онкологични болести се лекуват в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ на месец. Само за първия месец от въвеждането на изключителното състояние в нея са се лекували 795. 570 пък е броят на болните, които са имали амбулаторни процедури през този интервал.

Коронавирусът и България ВМА с парещ телефон за психична помощ в изискванията на COVID-19 Осма поликлиника в София още веднъж отваря порти след карантината Мутафчийски: Факторът за разхлабване на ограниченията е съществуването на свободни кревати в интензивните отделения 58 нови случая на ковид у нас за последното денонощие Ангел Кунчев: Втората част на летния сезон по-скоро няма да бъде наранена Борбата против вируса: Българска компания създава лекарство против COVID-19 Лекари: С или без изключително състояние - ограниченията да останат Радосвет Радев: 2-3 месеца в плен на пандемията няма да са равни на 2-3 месеца възобновяване от нея 1300 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, 70-годишен мъж е умрял в Бургас От на следващия ден в парковете и градинките: С маски, на 2,5 м отдалеченост, без сядане на пейки и без алкохол Поставен под карантина мъж от Нови пазар е открит в Исперих Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 1290 Столична община ревизира готовността за отваряне на парковете Съпругата на излекувания мъж от COVID-19 след интубация също бе избавена в „ Пирогов “ Експеримент в София ще дефинира дали и по какъв начин ще бъдат отворени парковете Критична обстановка в Сливен: Препълнени са инфекциозните отделения в града Семейство от Пловдив пребори COVID-19 след 15-дневно интензивно лекуване 55 към този момент са умрелите от COVID-19 у нас Министерство на здравеопазването позволи износа на аналгин-хинин Повече от 120 хиляди са умряли от ковид в Европа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 348 48 56 205 Света 2 996 616 3 354 207 023 881 887 Заразени* Нови Починали България 1 348 48 56 Света 2 996 616 3 354 207 023
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР