Климатолози определиха 2016 година като рекордно топла, като средната температура

...
Климатолози определиха 2016 година като рекордно топла, като средната температура
Коментари Харесай

Климатолози обявиха коя е рекордно топлата година

Климатолози дефинираха 2016 година като рекордно топла, като междинната температура на Земята е била с 0,77 градуса по Целзий над нормата от интервала 1961-1990 година, съобщи ТАСС.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

Отчетът на експертите беше оповестен в научното списание "Уедър ".Над огромни елементи на Северна Америка, Европа, Африка, Азия и Арктика, както и в северната част на Южна Америка, в Южна Азия, в Близкия Изток и в Източна Австралия е било аномално топло.

Учени: Светът има 3 години да спре световното стопляне

Какъв е бъдещият климат на България

По-ниско от нормата за 2016 година е било единствено в северната част на Аржентина, в Западна Австралия и в някои елементи на Антарктика, се споделя в отчета.

Според експертите 2016 и 2015 година значително се отличават с високите си температури спрямо предходните години.

Има 95% възможност Земята да се затопли необратимо

Големият бариерен риф се обезличава необратимо

Специалистите от английския хидрометеорологичен център смятат, че рекордните температури са били провокирани от въздействието на човешката активност и съпътстващите я излъчвания от парникови газове.

2017 is the second-hottest first six calendar months on record, behind only 2016. https://t.co/rzWqnyHONa #GlobalWarming
— Carbon Clear (@carbonclear) August 7, 2017
Аномалните температури са били провокирани и от климатичния феномен Ел Ниньо, а същото по този начин и от стоплянето на Арктика, изключително през 2016 година.

Припомняме, че от 2 август живеем на екологичен заем, предизвести интернационалната природозащитна организация Световен фонд за дива природа (WWF). За първите седем месеца на 2017 година човечеството е изразходвало толкоз естествени запаси, колкото планетата е способна да възобнови за цяла година.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР