Клиенти чакат по 6 месеца, за да си купят нова

...
Клиенти чакат по 6 месеца, за да си купят нова
Коментари Харесай

Точно като през соца: Чакаме 6 месеца за нова кола, старите ...

Клиенти чакат по 6 месеца, с цел да си купят нова кола, откакто през септември автомобилното произвеждане се сви с 20% в международен мащаб, съгласно данни на LMC Automotive. Това съобщи пред „ Марица “ Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциацията на вносителите на коли. По думите му, рецесията, подбудена от дефицита на микрочипове на пазара, ще докара до повишаване на новите коли както по света, по този начин и в България.

„ Производителите в чужбина към този момент имат доста по-малко продажби в резултат на закъснели доставки. Очаква се това да се случи и у нас “, уточни Доросиев.

Според него пазарът на коли навлиза в рецесия, чийто излаз е незнаен. " Ще плащаме все по-скъпо освен за електричество, храна и парно, само че и за коли “, безапелационен е търговецът, който е притежател на автокъща за продажба на коли втора употреба. Внася возилата от Италия, Германия и Швейцария, само че през последните месеци - във все по-малък мащаб. По думите му, дефицитът на нови транспортни средства е довел до взрив в покупката на остарели. Пазарът у нас, а и по света обаче не може да отговори на това търсене. Логично, цените също се подвигат, като в България скокът им е сред 20 и 30 %, изяснява Доросиев. Негов чиновник, който пътувал по бизнес до Италия преди дни, се върнал без нито една покупка. Резултатът е, че в случай че преди месеци автокъщата му е предложила подбор от към 70 коли, сега не може да извади на пазара и 20.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР