Клетките, които отговарят за реда и изяждането на вредителите в

...
Клетките, които отговарят за реда и изяждането на вредителите в
Коментари Харесай

Клетките, които отговарят за „реда” и „изяждането на вредителите” в мозъка, се обновяват

Клетките, които дават отговор за „ реда ” и „ изяждането на вредителите ” в мозъка, се обновяват няколко пъти в границите на човешкия живот, откриха учени от университета в Саутхамптън.

Специалистите са наблегнали на микроглията – група кафези на централната нервна система, които са фагоцити и унищожават инфекциозните сътрудници и развалените нервни кафези.

Микроглията сканира непрекъснато мозъка, с цел да открие и в профил основали се проблеми. Тези кафези могат да се нарекат " чистачи " на мозъка. Преди се е смятало, че микроглията се е обновявала прекомерно постепенно, което не постоянно е обхващало един живот с цялостен цикъл на обновяване. Специалистите обаче са открили цели 6 цикъла на обновяване за един витален цикъл на човек.

В проучването на учените са взели участие мишки. Специалистите от Саутхамптън са сравнили и анализирали държанието на микроглията в мозъка на мишките и в човешкия мозък, като са подсилили клетките с антитела.

Точният капацитет на микроглията ще се посочи, като се разбере взаимоотношението на клетките посред им дружно с това по какъв начин реагират функционалностите на другите мозъчни кафези.

Проучването на виталния цикъл на тези кафези ще предостви опция да се помогне на хора, страдащи от заболяването на Алцхаймер, както и други нервно дегенериращи болести. Счита се, че тези болести се задействат вследствие на несъразмерната интензивност на микроглията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР