Клаудиу Кешеру, който е голмайстор на “Лудогорец и лидер в

...
Клаудиу Кешеру, който е голмайстор на “Лудогорец и лидер в
Коментари Харесай

Кешеру вкара 3 гола за 114 мин в 2 евроквалифиции на Румъния

Клаудиу Кешеру, който е голмайстор на “Лудогорец ” и водач в класирането при реализаторите в Първа професионална лига дружно със Станислав Костов от “Левски ”, сподели добра успеваемост в европейските квалификации.

Разписалият се 18 пъти в нашето състезание румънски нападател излезе титуляр за родината си в домакинския мач против Фарьорските острови. През първото полувреме Кешеру вкара 2 гола в границите на 3 мин, с с които Румъния поведе с 3:0. В последна сметка северната ни съседка завоюва дуела с 4:1 и по този начин записа първи 3 т. в акцията. Кешеру бе заменен в 69-ата мин.

При дебютния мач в евроквалификациите той се появи след почивката за гостуването на Швеция. Домакините водеха тогава с 2:0. 32-годишният футболист на българския отличник вкара почетното попадение за загубата с 1:2.

Така в двете квалификации Кешеру означи 3 пъти за 114 мин на терена. Той към този момент има 10 гола с фланелката на народен тим. Вкарани са в 33 срещи.

Следващият противник на България в европейските квалификации Чехия пък направи доста положително първо полувреме против 5-кратния международен първенец Бразилия. В контролната среща, играна в Прага, домакините поведоха в 37-ата мин. Точен бе съотборникът на нашия национал Страхил Попов в турския “Касъмпаша ” Давид Павелка.

След паузата Роберто Фирмино изравни, а Габриел Жезус оформи бразилската победа с 3:1.

На 36 година и 54 дни Фабио Куалярела се разписа 2 пъти от дузпи за успеха с 6:0 над Лихтенщайн в евроквалификация и стана най-възрастният голмайстор на Италия. Той изпревари Кристиан Панучи, вкарал на 35 година и 62 дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР