Класифицирани документи, в които подробно са описани плановете на Пентагона

...
Класифицирани документи, в които подробно са описани плановете на Пентагона
Коментари Харесай

Секретни данни на Пентагона за Украйна са публикувани при теч на информация

Класифицирани документи, в които в детайли са разказани проектите на Пентагона и НАТО да оказват помощ на Украйна да се приготви за съветската пролетна атака, са изтекли в обществените мрежи Twitter и Telegram, оповестява CNBC.

Въпреки че към момента не е ясно по какъв начин тъкмо е станал пробивът в сигурността, данните към този момент са били публикувани в проруски държавни канали, настояват анализатори.

" Военни анализатори обявиха, че документите наподобява са били изменени в избрани елементи от истинския им формат, като са завишавали американските оценки за починалите украински бойци и са занижавали оценките за убитите съветски бойци ", оповестява New York Times.

Това, съгласно изданието, евентуално може да допуска опит на съветски старания за дезинформация. " Наясно сме със известията за изявления в обществените медии и Министерството преглежда въпроса ", съобщи заместител прессекретарят на Пентагона.

Междувременно съветските сили евентуално са достигнали до центъра на град Бахмут, където от месеци се водят кървави боеве без необикновен прогрес за двете страни.

Това може съществено да заплаши маршрутите за доставки на Украйна, съобщи държавното управление на Англия.

От няколко седмици беше явен разривът сред държавната войска на Русия и " Вагнер груп " - частен боен реализатор, който играе огромна роля в бойните интервенции на Москва. Този раздор може би е бил преодолян до известна степен, обявиха от английското министерство на защитата в ежедневната си актуализация на разследващата информация.

" Съществува реалистична опция на локално равнище командирите на " Вагнер " и съветското МО да са спрели продължаващата омраза и да са подобрили съдействието си. "

Руските удари не престават да нанасят вреди и да унищожават украински здравни и енергийни уреди, настояват Организация на обединените нации и Световната здравна организация.

Щетите, нанесени на енергийната инфраструктура на Украйна, към този момент надвишават 10 милиарда $, а СЗО е записала повече от 900 съветски офанзиви против жизненоважни здравни уреди в страната.

Москва отхвърля, че съзнателно нападна цивилни жители.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР