Класическо е видеото с дивана от централна автобусна спирка Кражбата

...
Класическо е видеото с дивана от централна автобусна спирка Кражбата
Коментари Харесай

Най-абсурдните масови кражби на десетилетието в Бургаско

Класическо е видеото с дивана от централна автобусна спирка

Кражбата на преди малко засадени дръвчета и още невкоренени цветя от зелените площи на Бургас от дълго време е освен това от всекидневно и никого не стряска, макар че градът е наобиколен с камери. Министерство на вътрешните работи напомни на Флагман.бг най-куриозните случаи , на които са се натъквали служителите на реда при многочислените сигнали за откраднати движимости от градската среда .

Три са най-фрапиращите всеобщи обира на десетилетието, които дълго няма да забравим, а и ще останат мотиви повече за смях, в сравнение с за рационална облага от незаконно действие.

Сигурно си спомняте, че през лятото на 2018 година мол „ Галерия “ накичи всички пътни артерии из Бургас с разноцветни риби , рекламиращи екологичното многообразие на морето. Общо 18 фигури от фибростъкло, с височина 1,6 м, на дължина 2,20 м, бяха ситуирани като арт експозиции по кръстовищата, предизвикващи същински фурор от цветове. До края на лятото обаче половината от тях бяха изчезнали, а година по-късно внушителните скъпи произведения от холивудските анимации изцяло изчезнаха, въпреки да бяха със периоди на валидност най-малко за 10 години напред.
 2013-2018 г. 
Показваме две от тези риби, с цел да могат хората, посещавайки вилните зони на Ченгенето, Отманли, Банево, Капчето, Изворище и други, да се сетят къде по-рано са ги виждали преди да попадне погледът им върху нечий двор.

По същия метод, зевзеци постъпиха и с декоративните пластмасови полицейски коли , които Министерство на вътрешните работи сложи през 2008-2009 година дружно с билбордове в акцията „ Шофирането не е смешка “ по пътищата из цялата страна. Такива имаше и в Бургаска област. Отдалеч декоративните патрулки фактически изглеждаха същински и стряскаха водачите, надвишаващи допустимата скорост.



Много скоро по-късно обаче, бутафорните полицейски коли започнаха да изчезват и да се появяват наоколо до високите огради на богаташи от елитните квартали. Със сигурност концепцията е била по този метод да се имитира защита, след което обаче крадците всеобщо са почнали да демонтират от постаментите им пластмасовките, с цел да си ги поставят в дворовете върху райграса за развлечение. Нямаме данни да има задържани за тези два типа обири, както и след най-фрапантния случай на серия от похищения върху скъпа движимост от градската среда през 2022 година
 2008-2009 г. 
В началото на април мебелната компания „ Виденов “ сложи дивани с меки възглавници на три основни автобусни спирки , заменяйки по този метод металните седалки и трансформирайки чакалните в уютна среда за ползвателите на градския превоз. Жестът към съгражданите ни бе част от рекламната акция на мебелната къща „ Да живееш в Бургас е разкош “, а градът ни беше определен като най-подходящ с новата си транспортна скица и чисти улици.

Още в първия час след слагането на удобното холно обзавеждане под навеса на спирката против жп. гарата на 4 април 2022 г, в 08 ч., настъпи същински ваучър. По-тъмните на цвят наши съграждани се надпреварваха да си вършат фотосесии, до момента в който чакат рейса за кв. Кумлука, само че еуфорията им бе прекомерно къса.

Около 09 часа изведнъж се появи камион на почистваща компания и униформените й служащи за две на три им разтуриха мохабета и натовариха дивана на фирмения си автомобил. Видеото продължава със завръщането на същите чистачи тъкмо един час по-късно и деликатните им дейности по възобновяване на дивана с пухените му възглавници на същото място.
 По-малко от един ден на 4.04.2022 година
Историята от 4 април обаче не свършва дотук, видно от клипа, който бе възложен от общинското видеонаблюдение на уеб страницата Грамофона. Около 14:30 часа на спирката постепенно паркира бял бус с каросерия, от който слизат с значима стъпка двама тежкари, насочват се към седящите върху меката алена мебел хора и с жестове им демонстрират да се разкарат, след което професионално подвигат дивана и го отнасят в незнайна посока.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас единствено за един ден се видяха в знамение да осведомят какъв е развоят с диваните по спирките. Например, хората с белия бус бяха издирени от органите на Министерство на вътрешните работи и се оказаха представители на компания за дограма, които искрено са си откраднали дивана за частно прилагане.

Най-накрая от компания „ Виденов “ се принудиха да застопорят рекламните дивани с вериги и катинари за винкелите на спирките, тъй като в идната седмица безусловно бяха побъркали патрулните служители на реда в издирването на крадците.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР