КИТО, Еквадор (AP) — Хосе Адолфо Масиас Виламар, лидер на

...
КИТО, Еквадор (AP) — Хосе Адолфо Масиас Виламар, лидер на
Коментари Харесай

Какво знаем за „Фито“, известния лидер на еквадорска банда, който изчезна от затвора

КИТО, Еквадор (AP) — Хосе Адолфо Масиас Виламар, водач на Los Choneros, една от еквадорските банди, считана за виновна за скока в коли бомби, отвличания и убийства, беше открит липсващ от затворническата си килия, където излежаваше присъда за трафик на опиати.

Масиас стартира да излежава 34-годишна присъда през 2011 година, само че престоят му в пандиза беше през жанр и комфорт.

Изчезването му в неделя накара държавното управление да разгласи изключително състояние, включващо изпращане на военните в затвори, което провокира вълна от минимум 30 офанзиви в южноамериканската страна, в това число нахлуване в телевизионна станция в Гуаякил.

Наглото нахлуване на станцията, до момента в който тя излъчваше новинарска емисия онлайн във вторник, смая еквадорските телевизионни фенове, които видяха 15 минути по какъв начин членове на тайфа размахват оръжия, заплашват чиновници и настояват, че имат бомби. Това също накара президента Даниел Нобоа да разгласи, че страната има „ въоръжен вътрешен спор “.

Масиас,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР