Китайското правителство ще отдели малко повече от 60 млрд. юана

...
Китайското правителство ще отдели малко повече от 60 млрд. юана
Коментари Харесай

Близо 9 млрд. долара отделя Китай за борба с коронавируса

Китайското държавно управление ще отдели малко повече от 60 милиарда юана (8,75 милиарда долара) от бюджета си за битка с новия ковид. Това оповестиха от министерството на финансите в Пекин, предава TACC, представен от Агенция " Фокус ".
„ Тези ограничения ще бъдат взети в сходство с решението на управителната група за новия тип ковид, с цел да се обезпечат разноските, нужни за усилване на главните ограничения за битка с него “, се споделя в изказване, оповестено на формалната страница на министерството.
В момента главната задача пред управляващите е да спрат разпространяването на вируса в селските региони на Китай.
Коронавирусът от нов вид може да се предава и по време на инкубационния интервал - нещо нехарактерно за елементарните вируси.
Инкубационният интервал на новия вирус може да варира от 1 до 14 дни, съобщи Ма Ксиауей, началник на Държавния комитет по опазване на здравето на Китай на конференция в неделя.
" Наблюдението на пациентите демонстрира, че междинният инкубационен интервал продължава към 10 дни, най-краткият е за към ден, а най-дългият - за към две седмици ", оповестява още Ксиауей.
По-рано Агенция Ройтерс разгласява два научни разбора на епидемията, съгласно които всеки инфектиран с новия вирус предава заболяването приблизително на 2-ма или 3-ма души. Това е по този начин при сегашните темпове на разпространяване, които съгласно специалистите се въздействат директно от ограниченията за надзор и предварителна защита от болестта, които са в ход. Те би трябвало да стопират заразяването в минимум 60 на 100 от случаите, безапелационни са учените. Още за признаците ЧЕТЕТЕ ТУК.
Според формалните данни, умрелите от вируса досега са 81 души, броят на инфектираните е достигнал 2800 души.
Малко над половината от записаните случаи на болестта са в провинция Хубей, в централната част на Китай, и в нейният административен център Ухан, където бяха видяни и първите случаи на вируса.
Той към този момент се популяризира и отвън Китай, като случаи на инфектирани са регистрирани и в Австралия, Франция, Япония, Малайзия, Непал, Сингапур, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Виетнам, както и в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР