Китайското правителство е свикало редица световни технологични компании, за да

...
Китайското правителство е свикало редица световни технологични компании, за да
Коментари Харесай

Китай е предупредила световни технологични компании да очакват последици, ако се съобразят с Тръмп

Китайското държавно управление е свикало редица международни софтуерни компании, с цел да ги предизвести да чакат последствия, в случай че се съобразят с " черния лист " на Тръмп, който не разрешава търговски връзки с Huawei и други основани в Китай корпорации. Сред известените компании са били американските Microsoft и Dell, както и южнокорейската Samsung, оповестява The New York Times, представен от Nixanbal.

Сред предизвестените компании са Microsoft, Dell, Samsung, ARM и други

Срещите са се провеждали във вторник и сряда на миналата седмица, предават два източника на NYT, като те са продължение на скорошната закана на Пекин да сформира лист с " неблагонадеждни " компании и физически лица.

Китай е имала разнообразни послания за фирмите, според от това дали са американски или основани другаде.

На тези от Съединени американски щати държавното управление на азиатската страна е декларирало, че могат да се сблъскат с дълготрайни последствия, в случай че се съобразят с наредбите на президента си. Било им е намекнато също, че те би трябвало да лобират против тези решения.

На фирмите, които не са основани в Съединени американски щати, китайските управляващи са дали обещание, че за тях няма да има неподходящи последствия, в случай че поддържат настоящите си връзки с бизнеса в Китай и всичко продължи, както до момента.

В срещите са взели участие три огромни държавни органа, което приказва за съгласуваност на най-високо равнище, разясняват NYT, съгласно чиито източници задачата е била да бъде подкрепена Huawei, въпреки и името ѝ да не е било категорично споменавано.

Е, войната продължава да се разпалва и към този момент не се вижда вяра за потушаването ѝ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР