Китайското посолство в Южна Корея спря издаването на краткосрочни визи

...
Китайското посолство в Южна Корея спря издаването на краткосрочни визи
Коментари Харесай

Напрежение между Китай и Южна Корея заради COVID-ограниченията

Китайското посолство в Южна Корея спря издаването на краткосрочни визи за гости от Южна Корея , което е първият ответен ход против страните, които постановат ограничавания за пътуващите поради взрива на COVID-19 в Китай, предава Ройтерс.

Посолството ще поправя политиката според от премахването на " дискриминационните ограничавания за влизане " в Южна Корея против жители на Китай, се споделя в формалния акаунт в WeChat.

Съобщението идва ден откакто вторият по сан китайски посланик Чин Ган изрази угриженост по отношение на рестриктивните мерки в телефонен диалог с южнокорейския си сътрудник Парк Джин , съгласно външното министерство на Китай.

Миналата седмица южнокорейската полиция наблюдава китаец, който изчезна, до момента в който чакаше карантина, откакто даде позитивен тест за COVID-19 при идването си.

Инцидентът провокира безпокойствие в Южна Корея по отношение на разпространяването на вируса от Китай, откакто Пекин ненадейно изостави твърдата си политика на " нулев Коронавирус " и отвори границите си макар необятното публикуваните на инфекциите в страната.

В понеделник бе обявено, че . Това оповестиха локалните здравни управляващи, представени от БиБиСи. Държавният чиновник Кан Куанчен разкри, че инфектираните в провинцията са към 88.5 милиона души .

Кан не посочи времева линия по кое време са се случили всички инфекции. По думите му визитите в клиниките за лекуване на тресчица в провинция Хенан са достигнали своя връх през декември. Броят на случаите за провинция Хенан е в ослепителен контрастност с данните за COVID-19 от централното държавно управление. Според публични данни единствено 120 000 души в страната с население от 1,4 милиарда са били инфектирани, a 30 са умряли след смяната на Covid политиката.

След като всеобщите проби към този момент не са наложителни , държавните данни към този момент не отразяват същинския мащаб на епидемията. Други локални и провинциални чиновници също дават данни, доста разнообразни от тези от централното държавно управление.
 Китай отваря още веднъж границите, поставя завършек на Коронавирус карантините
Китай отваря още веднъж границите, поставя завършек на Коронавирус карантините

Епидемия раздира страната, което принуди редица страни по света да наложат нови ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР