Китайското посолство в Копенхаген поиска извинение от вестник Jyllands-Posten във

...
Китайското посолство в Копенхаген поиска извинение от вестник Jyllands-Posten във
Коментари Харесай

Пекин пощуря заради датска закачка

Китайското посолство в Копенхаген изиска опрощение от вестник Jyllands-Posten по отношение на публикуването в понеделник на подигравка, в която вирусите накратко са изобразени на знамето на Китай вместо звезди.

„ Неотдавнашното огнище на новия ковид в Ухан лиши 81 скъпи живота в Китай (по данни до понеделник – бел.ред.). Докато китайското държавно управление и хората вършат всичко, с цел да се оправят с тази рядко незабавна обстановка в публичното здраве, и интернационалната общественост показва голямото ни състрадание и поддръжка, Jyllands-Posten разгласява "сатирична рисунка " на Нилс Буйсен, което е засегнатост за Китай и наранява възприятията на китайския народ “, се споделя в известие на уеб страницата на посолството.

„ Това излиза отвън границите на цивилизованото общество и оттатък етичната граница на свободата на словото и наскърбява хората. Изразяваме дълбокото си отвращение и желаеме Jyllands-Posten и Нилс Бо Бойсен (авторът на рисунката – бел.ред.) да признаят грешката си и обществено да се извинят на китайския народ ", се споделя още в посланието.

"Не можем да се простим, тъй като не считаме, че е неверно. Нямаме желание да наскърбяваме или да се подиграваме. И не считаме, че рисунката прави това ", разяснява основният редактор на вестника Якоб Нибрьо, представен от локалния вестник Ritzau.

Bladtegnere om Kina-tegning: Den er »fantastisk« og »elegant« https://t.co/2kMfO8OhYypic.twitter.com/SDGgZyZPvx
— Jyllands-Posten (@jyllandsposten) January 28, 2020
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР