Китайско изследване показва, че бойното изкуство Тай чи може да

...
Китайско изследване показва, че бойното изкуство Тай чи може да
Коментари Харесай

Изследване: Бойното изкуство Тай чи може да забави симптомите на Паркинсон с години

Китайско проучване демонстрира, че бойното изкуство Тай чи може да помогне за закъснение на признаците на заболяването Паркинсон в продължение на няколко години. Експертите настояват, че хората, които практикуват бойното изкуство 2 пъти седмично, развиват по-малко затруднения и по-добро качество на живот от тези, които не практикуват.

Паркинсон е прогресивно мозъчно заболяване , което води до трептене и закъснение на придвижванията, като също по този начин не се лекува . Авторите на проучването споделят, че резултатите удостоверяват предходни проучвания за изгодите от физическите извършения за болните от Паркинсон.

Медицинските експерти в проучването, извършено от Медицинския факултет на Шанхайския университет „ Дзяо Тонг “ , са следили здравето на стотици пациенти с Паркинсон в продължение на пет години . Едната група от участници, формирана от 147 души , практикувала постоянно Тай чи , а другата група от 187 души не . Традиционното китайско упражнение съчетава мудни, леки придвижвания с надълбоко дишане и релаксация. Екипът е открил, че заболяването прогресира по-бавно в групата, практикуваща бойния спорт, което е станало ясно при обзор на признаците, придвижванията и равновесието. При тази група също по този начин са следени по-малко рухвания, по-малко болки в гърба и зашеметяване, като проблемите с паметта и концентрацията също били по-леки, в сравнение с при другата група. В същото време сънят и качеството на живот непрестанно се подобрявали.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР