Китайско-американските отношения в момента преминават през критичен етап в резултат

...
Китайско-американските отношения в момента преминават през критичен етап в резултат
Коментари Харесай

Китай: Отношенията със САЩ са в критична точка

Китайско-американските връзки сега минават през сериозен стадий вследствие на политиката на Съединени американски щати, Вашингтон би трябвало да извлече от това подобаващите поучения, сподели китайският външен министър Ван И пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Той съобщи, че китайско-американските връзки са съществено наранени през днешния ден и Съединените щати би трябвало да се поучат от това.

" Тези връзки са в сериозен миг и двете страни незабавно би трябвало да намерят верния път за (...) попречване от по-нататъшно рухване ", сподели китайското външно министерство в изказване за срещата на Ванг И с Блинкън в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Според външното министерство „ Ванг И се концентрира върху неотдавнашното неприятно държание на Съединените щати по въпроса с Тайван “.

Ван И означи, че Китай поставя старания за спокойно разрешаване на тайванския въпрос, само че „ мирното съглашение е несъвместимо с „ независимостта " на Тайван “.

Той добави, че Вашингтон би трябвало „ ясно да следва политиката на „ обединен Китай “ и да изрази своята опозиция против разнообразни сепаратистки дейности, ориентирани към прокламиране на „ независимостта на Тайван “.

Министърът също по този начин изрази вяра, че „ Съединени американски щати ще поправят визията си за Китай “ и ще се откажат от политиката си на въздържане, спрат „ да се пробват да се оправят с китайците от позиция на мощ “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР