Китайският външен министър Ван И заяви, че най-неотложната задача, свързана

...
Китайският външен министър Ван И заяви, че най-неотложната задача, свързана
Коментари Харесай

Китайският външен министър: Сътрудничеството между Китай и САЩ вече не е въпрос на избор, а задължение

Китайският външен министър Ван И съобщи, че най-неотложната задача, обвързвана с връзките сред Пекин и Вашингтон, е постигането на вярно схващане и двустранно съдействие, съобщи Ройтерс. 

Той изложи позицията си на събитие, отдадено на 45-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Съединени американски щати.

" Може да се каже, че съдействието сред Китай и Съединени американски щати към този момент не е въпрос на избор за двете страни и даже и за целия свят, а обвързване, към което би трябвало да се отнесем съществено ", акцентира Ван.

Китай се надява, че Съединени американски щати ще стартират да гледат на нещата по-спокойно " с настройка за тъждество и приобщаване " и ще зачитат изборите на китайския народ и китайския път на развиване, в това число и отбраната на националния суверенитет и териториалната целокупност на страната, сподели още Ван.

" Искаме да се ангажираме с построяването на постоянни, здрави и устойчиви връзки сред Съединени американски щати и Китай на основата на взаимно почитание ", акцентира китайският външен министър. " Нямаме никакво желание да заставаме на нечие място, да изпреварваме някого или да се стремим към надмощие ", уточни той.

Ван също по този начин съобщи, че въпреки и двете страни да са построени на разнообразни основи, несъответствията не трябва да водят до борба и че " огромната сопа на глобите " не би трябвало да се употребява на всяка крачка за практикуване на власт или надмощие.

По думите му двете страни би трябвало напълно да се възползват от интернационалните връзки, от секторите на финансите, търговията, селското стопанство и други, за преодолеят трудностите между тях, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР